Problem z przerejestrowaniem

20 Sie 2009, 15:37

Witam.

nie wdając się zbytnio w szczegóły. Niedawno zakupiony samochód chciałem wczoraj przerejestrować . Niestety pojawił się problem, który polega na braku wszystkich danych w poprzednim dowodzie rejestracyjnym (moc silnika i cos tam jeszcze). Dostałem nowe tablice , pozwolenie tymczasowe itd. tyle że w ciągu 2 tygodni musze donieść brakujące dane...

Trochę to dziwne, że teraz robią z tego problem jak wcześniej nikomu to nie przeszkadzało i dowód rejestracyjny został wydany bez tych danych. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem?Uprzejma Pani z okienka dodała, że odpowiednie dane załątwie na stacji diagnostycznej. Tylko sam nie wiem jak to bezie wyglądać. Nie mam karty pojazdu tylko ten tymczasowe pozwolenie nie do konca uzupełnione.
nathnett
Nowicjusz

20 Sie 2009, 22:52

zmieniają się przepisy i zmieniają się wymagania.

Teraz te dane są wymagane, kiedyś nie.

Jedziesz na stację kontroli pojazdów i tam diagnosta na podstawie posiadanych dokumentów (dowód rejestracyjny, katalogi, tabliczka znamionowa Twojego pojazdu) ustala niezbędne dane.

Z zaświadczeniem jedziesz do urzędu komunikacji bo bez tych danych nie zamówią dla Ciebie dowodu stałego w wytwórni papierów wartościowych. Nie ociągaj się bo dowód masz ważny tylko 30 dni a potem można go przedłużyć tylko o następne 14.

tu możesz sobie sprawdzić czy Twój twardy dowód rejestracyjny jest już w urzędzie komunikacji do odbioru
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam