Problem z radiem midland alan 48plus multi b

11 Cze 2014, 19:09

Witam, do tej pory byłem szczęśliwym posiadaczem radia... Wracam z trasy gadam z gościem, odpowiadam, a raczej tak mi sie wydawało, ponieważ na radiu widać, że mikrofon jest włączony, ale mnie nie słychać, nie wiem co jest. Rozkręciłem gruszkę - kable na miejscu, rozkręciłem końcówkę, która wchodzi do radia i też wszystko ok... Specjalistą nie jestem, ale raczej jakby to grucha była to by na radiu nic się nie wyświetlało (chyba). Dodam, że odbiera tak dobrze, jak odbierało... Zaraz kolejna traska, a bez radia, to jak bez prawej ręki :P
HELP
marekezg
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 09 1992
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: ds4
Silnik: 1,6htp 160hp

04 Sie 2014, 14:39

Witaj,
Sprawdź miernikiem przewody, po pinem nr. 1 masz modulacją która jest w ekranie ( masa )pin 5
Jak nadajesz i na radiu masz nośną, to na 90% kable modulacji gdzie pękł.
Druga opcja to sprawdz jak masz ustawiony mic-gain to regulacja czułości mikrofonu. ( powinna być max w prawo )
ARTURSSS
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1999
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Toyota Avensis T25
Silnik: 2.0 150 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...
    Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...