Witam. Mój problem polega na tym że jak wyładował mi sie akumulator to wykręciłem go i naładowałem i teraz jak włanczam radio to wyskakuje mi taki napis FRONT MISSING i radio wogule nie działa. Co ma zrobić. Z góry dziękuje i wesołych świąt
moim zdaniem, coś z przednim panelem jest nie tak.. Ale ot jest moje zdanie.. poczekaj na opinię bardziej doświadczonych i obeznanych w tego typu sprawach..
Do radia należy wprowadzić kod cztero cyfrowy ,który powinien znajdowaćsię po wyjęciu radia na obudowia.Kod wprowadza się poprzez kombinację przycisków na przednim panelu.
Jeśli masz seryjne radio (tzn. VW Gamma) - to napis FRONT MISSING sugeruje usterkę radia...
A kod w tych modelach wprowadza się następująco:
1) Przy WYŁĄCZONYM radiu wciskasz jednocześnie klawisze TP i TA
2) Trzymając wciśnięte TP i TA - włączasz radio i czekasz kilka sekund, aż pojawi się na wyświetlaczu 0000 (słownie: zero zero zero zero).
3) używając klawiszy wyboru stacji (1, 2, 3, 4) wprowadzasz kod. Klawisz 1 odpowiada za cyfrę pierwszą, klawisz 2 za drugą... Wciskając - zmieniasz cyfry kodu.
4) Po ustawieniu właściwego kodu - ponownie wciskasz i przytrzymujesz TP i TA.
I gotowe...
Pozdr fourup Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
Złota godzina na drodze - co to takiego i kiedy możemy ją spotkać? Podczas jazdy w czasie występowania "złotej godziny" trzeba być bardziej skupionym, a samo zjawisko może utrudnić zauważenie odpowiednio wcześniej niebezpiecznej sytuacji na drodze czy niechronionych uczestników ruchu. ...
Jeżeli nie posiadesz przycisków TP TA to zamiast przytrzymywać te guziki naciśnij równocześnie przyciski od strony wyświetlacza. Potem postępój tak jak napisał [/b]fonrup.
W golfie IV fabrycznie montowane było takie radio (Gamma IV):
W tym radiu - tak jak opisałem wyżej.
Jeśli masz Gammę V:
wtedy robisz tak jak wyżej opisane, jednak zamiast klawiszy TP i TA użyj kalwiszy << i >> (po lewej stronie wyświetlacza)
W kilku seriach GammyV były to klawisze TP i AS.
W przypadku Gammy III:
również jak wyżej, jednak klawisze: VF i M
Jeśli masz inne, to może napisz jakie masz tam radio wsadzone... Dokładnie: producent i model...
Nikt tutaj nie jest jasnowidzem...
PS.: Wszystkie te wiadomości znalazłem na www.google.com pod hasłami: vw gamma jak odblokowac, vw gamma user manual, vw gamma unsafe, vw gamma unlock i kilka podobnych... - czas zdobycia wiedzy - ok 30minut (w tym napisanie tego posta, odnalezienie i edycja fotek na swoim serwerze, a moja praca warta jest nawet 200PLN/h - i co z tym fantem zrobić? ) - wniosek: w googlach znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz (i czego nie potrzebujesz - też)...
Pozdr fourup Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.