Problem z Radio w Corsa b

16 Lis 2011, 11:33

Witam! Mam problem z radio (odtwarzacz) . Raz działa raz nie. Nie ma reguły. Jest podłączone a jakby nie dochodziło zasilanie. Nie znam się na tym ale problem pojawiał się też gdy było podłączone inne radio. Proszę o pomoc. Czy mam wymienić jakieś kable może nie wiem o co chodzi.
ewelisia
Obserwowany

Auto: corsa b

16 Lis 2011, 18:21

Jak było sprawdzane na innym radiu i było to samo to problem leży po stronie instalacji trzeba by sprawdzać kabelki po kolei zaczynając od kabli zasilających i sterujących.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

17 Lis 2011, 11:18

Dzięki za odpowiedź. Dziś np. jechałam rano do pracy i zauważyłam właśnie, że jak jest zimno i samochód generalnie nie jest nagrzany to działa a potem nagrzewa sie i wyłącza. Ale boję się jechać do mechanika żeby nie zdarł ze mnie jak za zboże bo wymieni jakiś kabel za 10 zł a ja zapłacę za robote z 50 zł. Tak myslę sobie, że może kupię tę taką przejściówkę z wieloma kabelkami i sama zmienię. pozdrawiam
ewelisia
Obserwowany

Auto: corsa b
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...