Problem z rejestracją auta nietypowy proszę o pomoc!!!

30 Paź 2009, 13:00

Witam potrzebuje porady pewien czas temu odkupiłem auto od handlarza. Auto pochodzi z włoch na dokumentach sprzedaży z włoch widnieje imie i nazwisko handlarza. Autko ma zrobioną identyfikację(przegląd) jest zapłacona akcyza również zwolnienie z vatu. Niestety nie ma ważnego ubezpieczenia. Podpisałem z tym handlarzem umowę kupna sprzedaży. Niestety moje życie tak się potoczyło że byłem zmuszony wyjechać zagranicę ( względy finansowe) . Teraz wróciłem i nachodzi pytanie co dalej. Czy istnieje możliwość rejestracji w pl?? Jakie mi grożą konsekwencje. I co powinienem dalej zrobić, Proszę serdecznie o pomoc bo jestem w kropce :/ Udziele odpowiedzi na każde pytanie jesli ktoś mi jest w stanie pomóc z góry serdecznie dziękuje i Pozdrawiam
framat
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Zapinaj pasy w samochodzie przed każdą jazdą!
    Dlaczego wciąż niektórzy kierowcy i pasażerowie nie zapinają pasów bezpieczeństwa? Jedni sądzą, że to niewygodne, a inni uznają, że nie ma potrzeby tego robić przed krótką podróżą. To błąd, który ...