Problem z rejestracją

08 Sie 2008, 22:30

witam mam problem z rejestracja auta .auto kupiłem w niemczech ale na austriackich papierach i okazało sie że brakuje mi jakiegoś jednego dokumentu jakiejś żółtej kartki i niemam pojęcia jak ją zdobyć czy pojechać do austrii ale gdzie tam się udać i czy mi wydają taki dokument
buba_72
Nowicjusz

13 Sie 2008, 13:44

Żółte papiery to chyba w szpitalu psychiatrycznym dają :P

A tak na poważnie, jak nie napiszesz o jaki dokładnie dokument chodzi to po jego kolorze to Ci raczej nikt nie pomoże. Dowiedz się urzędzie jak ten dokument się nazywa i czego dotyczy to może wtedy coś Ci ktoś odpowie
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

15 Sie 2008, 09:43

Z austrii musisz miec dwie czesci dowodu rejestracyjnego ktore wygladaja bardzo podobnie i sa kol zółtego.ponizej masz wzory jak wygladaja.
jezeli nie masz drugiej czesci dowodu to prawdopodobnie bedziesz musial miec wtronik albo zaswiadczenie ze zostala wydana druga czesc. niektore urzedy same wysylaja prosbe o potwierdzenie do innego urzedu ale to wlasciwie tak sporadyczne ze watpie zeby twoj wk to robil.
http://www.mi.gov.pl/2-483e628e614ba.htm
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najważniejsze informacje dotyczące wymiany turbosprężarki
    Czy naprawa turbosprężarek zawsze jest opłacalna? Tańsze rozwiązania nie zawsze przynoszą zadowalający efekt, a koszty naprawy często zamiast się zmniejszać, rosną. W silnikach Diesla większość turbosprężarek ma obecnie konstrukcję ...
    Bolid R.S.17 Renault Sport Formula One Team
    Zespół Renault Sport Formula One zaprosił do Londynu przedstawicieli międzynarodowych mediów i swoich partnerów na premierę bolidu R.S.17, w którym kierowcy zespołu będą ścigać się w nadchodzącym ...