Problem z rejstracją auta

10 Gru 2011, 19:11

Witam. Rok temu kupiłem auto od powiedzmy znajomego małżeństwa. W tydzień po podpisaniu umowy kupna-sprzedaży zauważyłem że auto zarejstrowane jest na 2 osoby (małżeństwo). Sęk w tym że umowa zawarta jest między mną a właścicielem auta, a współwłaściciel został przeoczony w umowie ;)
Sytuacja jest o tyle dziwna że zgłosili sprzedaż auta w urzędzie, domyślam się że zrobili to ukazując daną umowę, która tak naprawdę została nieprawidłowo zawarta. Dodam iż owe małżeństwo jest obecnie mocno ze sobą skłócone i dogadanie się teraz z nimi, graniczy z cudem. Co zrobić w tej sytuacji?
poter
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 01 1999
Auto: rover

10 Gru 2011, 20:15

poter napisał(a): Rok temu kupiłem auto od powiedzmy znajomego małżeństwa. W tydzień po podpisaniu umowy kupna-sprzedaży zauważyłem że auto zarejstrowane jest na 2 osoby (małżeństwo). Sęk w tym że umowa zawarta jest między mną a właścicielem auta, a współwłaściciel został przeoczony w umowie

Te niescisłosci pomiędzy DR pojazdu a umowa k/s zobaczyłes po tygodniu i czekałes z tym do tej pory... :?: :?: :roll:
Dane zawarte w DR pojazdu muszą się zgadzać co do joty z umowa k/s bo inaczej masz "jazdę"w WK w momecie kiedy chcesz pojazd przerejestrować na siebie...
poter napisał(a):Co zrobić w tej sytuacji?

Masz dwa wyjścia a mianowicie:
1/ Dogadasz się z nimi
2/ Napiszesz nowa umowę k/s"na kolanie"/ryzyko :!: :!: /
3/ Decyzja nalezy do Ciebie..... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014