Problem z renault master

08 Lut 2009, 16:21

witam posiadam renault mastera 96r25td niemoge sobie zabardzo poradzic z nim problem jest nastepujacy ,zimny silnik odpala ,po odpaleniu kopci na niebiesko po przejechaniu jakies 2 km przestaje i nie kopci ,drugi problem to że jak jest ciepły silnik ciezko jest go zapalic (zadko kiedy zagada ale tak bywa)trzeba długo krecic a i to nie zawsze pomaga nawet jesli chce go uruchomic zaraz po zgaszeniu tez nie załapuje ,filtr paliwa wymieniony ,oleju nie bierze ,a i czasami w momencie gdy juz silnik załapuje mignie kontrolka swiec żarowych ,czy moze ktos sie spotkał z takimi objawami lub podobnymi to prosze o podpowiec co za licho,pozdrawiam sebek
budzi sie we mnie zwierze ,czuje ze to LENIWIEC -))
sylwek135
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

09 Lut 2009, 01:22

sprawdz czujnik temperatuty czy dobrze dziala
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 21:07

hm juz oki urwala sie linka od jakiegos tam wspomagacza zaplonu ,poniewz jest to stara pompa mechaniczna ,elektro cos tam to sie zwało pozdrawiam
budzi sie we mnie zwierze ,czuje ze to LENIWIEC -))
sylwek135
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

06 Lut 2010, 17:43

sylwek135 napisał(a):hm juz oki urwala sie linka od jakiegos tam wspomagacza zaplonu ,poniewz jest to stara pompa mechaniczna ,elektro cos tam to sie zwało pozdrawiam

Mam ten sam problem, Podczas jazdy jakies 50 km / 30 km zapala mi sie kontrolka swiec zarowych. Po zatrzymaniu sie i zgaszeniu silnika i jego ponownemu rozruchowi kontrolka gasnie ale pozniej i tak nadal sie zaswieca. Gdy zaswieca sie kontrolka swiec auto zaczyna momentalnie tracic moc. Co to moze byc??? Swiece sa dobre zawor EGR tez. Co to jest za czujnik w dece rozdzielczej??? Prosze o pilne info jak moge sobie z tym poradzic. Tel.603484469.
Dolce
dominik1989
Nowicjusz

Miejscowość: dolnyslask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
    Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...