Problem z rozebraniem skrzyni

30 Wrz 2014, 16:27

Witam
Mam problem z rozebraniem skrzyni. Widok jak na zdjeciu, tyle ze zdjalem juz walek napedowy polosi. Dalej nie chce drgnac. Robie to pierwszy raz wiec prosze o wyrozumialosc.
Zdjęcie
macieek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Gru 2014, 11:50

Polecam znalezienie fachowej firmy do tego typu prac, bo jeżeli się na tym nie znasz, to możesz tylko zaszkodzić swojemu samochodowi... Ja na przykład znalazłam sobie takiego "opiekuna" P.H.U. „KUJAWA” w Luboniu, w którym mieszkam. Jestem bardzo zadowolona i czuję się pewniej, bo wiem, że jeżeli coś będzie nie tak z moją skrzynią biegów, to oni mi tam wszystko naprawią.
MalinaN
Obserwowany

Auto: Nie mam

29 Gru 2014, 13:22

Temat chyba już nieaktualny ale widzę że nie są odkręcone i nie są wyjęte łożyska widełek w ilości szt 4. Jeśli tego nie zrobimy to nie rozbierzemy . Skrzynię trzeba postawić pionowo płaszczyzną przylegającą do silnika w dół. Inaczej wszystko się wysypie. Jeśli nie wiadomo o co chodzi - oddać skrzynię do warsztatu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...