Problem z rozrusznikiem a3 1.9tdi

25 Lis 2017, 11:41

Witam , Mam dziwny problem z audi a3 1.9 tdi.
2 tygodnie temu wymieniłem akumulator , auto stalo wiec musialem go po tygodniu podładowac. Naładowalem po czym zero reakcji na rozruszniku, wyciagnalem rozrusznik wymienilem szczotkotrzymacze bo przewód się przerwał , dalem wirnik do sprawdzenia wszystko ok. Uruchomilem na krótko rozrusznik kręci jak szalony , wkładam do samochodu nie odpala, słychac jak wlacza sie elektromagnes wysuwa rozrusznik ale nie kręci, sprawdzalem miernikiem napięcie po przekreceniu na rozruch spada do zera praktycznie , sprawdzalem tez na akumulatorze z innego samochodu na kable , to samo. Prosze o jakąs porade bo już mi ręce opadają.
MuminN
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 01 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi a6
Silnik: 2.0 lpg
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

25 Lis 2017, 21:25

A sprawdziłeś czy na tulejkach nie ma luzu? Kiedyś miałem taki przypadek że niby wszystko cacy a wirnik stawał skosem, wymieniłem tulejki za kilka złotych i chodził bez problemu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Lis 2017, 14:11

Sprawdż kable między aku - karoseria, aku - rozrusznik, karoseria-silnik. Zerknij też na połączenia kabli na klemach aku, czy nie są zaśniedziałe.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...
    Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...