Problem z samochodem z USA POMOCY

20 Cze 2008, 00:47

witam wszystkich. mam problem, a mianowicie jestem w usa wyslalem do polski samochod ktory byl na mnie ale z zaznaczenie ze bedzie go odbieral ojciec. dodam ze w umowie mialem napisana wartosc 6000zl (mazda 3 2007) w gdyni naliczyli mi wszystkich oplat prawie 7000 zl i powiedzieli dla mego ojca iz ma zaplacic jeszce ok 3000zl w urzeddzie celnym w Bialymstoku a raczej ja mam to osobicie zrobic bo samochod jest na mnie dodam ze nie mam jak wrocic zeby to oplacic a na dodatek co to sa za bolonskie kwoty do zaplaty... z gory dziekuje za wszystki podpowiedzi
fabiang
Nowicjusz

20 Cze 2008, 07:02

Jak rażąco zaniżasz wartość auta, to celnicy sami ustalają wartość szacunkową auta i od wartości auta+koszty transportu naliczają wszystkie opłaty.
scooter
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

20 Cze 2008, 11:10

Mazda 3 z 2007 roku za 6000 zł?! Nie pomyliłeś się? Tu jednego zera brakuje :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2008, 15:59

sorry chodzilo mi o 6 tys $ i ma rebuilt ale chodzi mi glownie o to czy osobicie musze placic te wszystkie oplaty jak samochod jest na mnie ??!!
fabiang
Nowicjusz

16 Lip 2008, 11:07

nie musisz osobiście ale pewnie wtedy będą chcieli potwierdzenie notarialne, że upoważniasz Ojca do załatwienia formalności albo zmień papiery na Ojca jako właściciela
jusiek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne