Problem z silnikiem jakas blokada

06 Paź 2010, 18:04

Witam mam Fiat Cinquecento 700 aisa mam dziwny problem zrobilem kurs autem z 40 kilometrow podjezdzam pod mechanika i auto mi gasnie po przycisnieciu sprzegla i nie chce odpalic mechanik z kolegami prubuja podladowac akumulator po ladowaniu 3h nic to nie dalo dalej auto nie odpala nastepnie zostaje sprawdzony rozrusznik jest ok dziala dalej prubja odpalic auto na popych i po pchaniu auta gdy puszczam sprzeglo na biegu 2 auto hamuje jak by byla jakas blokada nie wiadomo o co chodzi co sie moglo stac auto idzie przemiescic tylko na luzie wszystkioe biegi wchodza ale cos blokuje bo nie idzie popchac na biegu auta prosze o szybka pomoc ! ;(
kamas92
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

06 Paź 2010, 19:01

A silnik kręci czy nie coś go blokuje :?: :?: być może płyn poszedł nad tłoka..i nie spręży się ale to opcja ..napisz więcej czy kręci silnikiem rozrusznik.
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

06 Paź 2010, 19:20

silnik jest zablokowany i nie chce odpalic na biegu rozrusznik byl wyciagany nic to nie dalo ....
kamas92
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

06 Paź 2010, 20:12

kamas92 napisał(a):po pchaniu auta gdy puszczam sprzeglo na biegu 2 auto hamuje jak by byla jakas blokada

A nie masz przypadkiem zakleszczonej skrzyni biegów... :?: :?:

[ Dodano: 6 Październik 2010, 21:26 ]
Ps.Niedoczytałem do końca posta.To nie skrzynia ale problem z silnikiem.A sprawdzałes silnik się obraca kręcąc ręką za koło pasowe... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Paź 2010, 22:18

sprawdz najpierw czy czasem pasek rozrządu nie pękł lub czy ci nie przeskoczył...
ppawelek5
Nowicjusz

Miejscowość: miasto

07 Paź 2010, 19:15

ppawelek5 napisał(a):sprawdz najpierw czy czasem pasek rozrządu nie pękł lub czy ci nie przeskoczył...

paska on nie ma łańcuch...a jeszcze pamiętam ze miałem taką sytuację że panewka główna na wale od koła zamachowego się zatarła i objaw był właśnie taki..to czeka cie wyciąganie silniczka...dasz radę ..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chiny włączają hybrydy do programu elektromobilności
    Chiński rząd ogłosił, że uwzględni samochody hybrydowe w programie wspierania elektromobilności jako kolejną kategorię niskoemisyjnych aut. Nowe przepisy, które wejdą w życie w styczniu 2021 roku, mają na celu zwiększenie ...