Problem z :"Straż Miejska"

26 Sie 2010, 16:02

Witam , proszę was o pomoc mianowicie chodzi o to ze dziś rano pozostawiłem samochód na parkingu po powrocie z pracy zobaczyłem ze samochód został przestawiony i wykonują remont chodnik ku zdziwieniu pod wycieraczka karteczka ze mam się zgłosić na Straży wiec się tam udałem na samym wejściu nie miły Pan zaczął krzyczeć i machać rękami co ja sobie myślę itp. co się okazało jak zaparkowałem to dosłownie 2 godzinki później postawili tam znak zakazu parkowania :/ ale to nic bo nie chodzi o to lecz o to ze nie mam OC opłaconego i czy mogą żądać ode mnie dokument potwierdzającego jego ważność ??? Powiedziałem ze nie mam dowodu rejestracyjnego i tego potwierdzenia i kazali mi jutro przyjechać i im okazać zostałem tylko spisany i nic więcej ... Proszę o szybka odpowiedz ....
eTasTe
Nowicjusz

Miejscowość: Grójec

29 Sie 2010, 12:01

Mandatu rozumiem nie dostałeś, tak? W sumie idąc logiką strażników to dostać powinieneś. Wg. nich zaparkowałeś pod zakazem, więc dlaczego miałbyś mandatu nie dostać?
Jeżeli nie dostałeś to znaczy, że "szanowny" strażnik wiedział, że znak dostawiono później. Żeby jednak nie wyszło tak, że Ty ich oskarżysz o naruszenie mienia (przestawienie samochodu) to próbuje zgrywać, że to Twoja wina.

Mogą od Ciebie zażądać dokumentów, mogą Ci zrobić kontrolę. Idź do ubezpieczalni i ubezpiecz samochód, po czym odwiedź straż miejską.
A na Twoim miejscu nie poszedłbym tam już. Jak chcą sobie Ciebie ciągać po komendach, to niech Ci wyślą wezwanie pocztą i to poleconym, bo wrzucenie zwykłym listem do skrzynki to można reklamę papieru toaletowego... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Wrz 2010, 14:17

Dokładnie bym na Twoim miejscu to olał i zrobił jak sugeruje kolega Dishman.
Uważnie przyglądnij się samochodowi, czy nie ma jakiś uszkodzeń, a jeżeli są to zgłoś policji zaistniałą sytuację.
kmtaxi
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Bielsko-Biała
Auto: Mercedes W210
Silnik: 2,2cdi 143KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

05 Wrz 2010, 22:27

staż miejska to nie powiem kto to jest....
tyle się czyta na ich temat i mają rację piszący ZLIKWIDOWAĆ!!!!!
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

06 Wrz 2010, 22:17

Straż Miejska nie miała prawa dotykać twojego samochodu, jeżeli nie powodował zagrożenia w ruchu drogowym i nie tamował ruchu. A z twojego opisu nic takiego nie wynikło. Pooglądaj dokładnie samochód, czy nie został uszkodzony podczas przestawiania. Jeżeli znajdziesz jakiekolwiek uszkodzenie, to od razu zgłaszaj to na policję.
A do tych .... nawet nie idz. Jak mają do ciebie jakąś sprawę, to niech sami przyjadą, albo niech ci wyślą pocztą lub kurierem poważne zaproszenie. Nie daj się traktować jak popierdółka za kierownicą. Karteczkę za wycieraczkę, to se mogą dawać swoim żonom żeby umówić się z nimi na kolację....
A jak bedą podskakiwać, to zapytaj się o której godzinie postawiono tam ten znak i kto zezwolił na jego postawienie.... Takiego znaku nie można sobie ot, tak postawić i póxniej zabrać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wpływ opon ciężarowych na bezpieczeństwo i biznes
    Wielkość taboru samochodowego wykorzystywanego w transporcie drogowym szacowana jest na ponad 600 tys. pojazdów. Dla każdego z nich jedynym punktem styku z drogą są opony, które odpowiadają za przenoszenie napędu ...