Problem z subwooferem

26 Lip 2014, 17:42

Witam, kupiłem niedawno auto i w nim znajduje się subwoofer Magnat 800 W razem z wbudowanym wzamcniaczem. Wszystko było ok gdy nagle przestał on grac... Mam radio JVC kd x30.. Przeglądnęłem bezpieczniki oraz czy wszystkie druciki w kabelkach są połączone i na oko jest wszystko ok... Proszę o pomoc ponieważ jestem zielony w podłączeniach car audio..

Macie jakiś pomysł co mógłbym sprawdzić lub gdzie?

Dziękuje za wszelkie rady
kuba3671
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Lip 2014, 08:12

Czy po włączeniu radia na wzmacniaczu zapala się zielona dioda?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

28 Lip 2014, 14:23

Tak, zapala się
kuba3671
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Lip 2014, 16:54

To zostaje do sprawdzenia połączenia chinchy przy wzmacniaczu i przy radiu. Magnaty gdy jest zwarcie sygnalizują to czerwoną diodą o nazwie protect, oczywiście nie świeci się ona u ciebie? Poruszaj membraną głośnika czy nie jest spalona cewka. Głośnik możesz również sprawdzić podłączając byle jaki głośnik pod zaciski głośnika magnata ewentualnie podać sygnał z radia na głośnik magnata. Jeśli w obu przypadkach w głośniku pojawi się dźwięk to cewka w głośniku do wymiany.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...