Problem z tankowaniem

21 Lip 2009, 20:05

Witam. Mam problem z tankowaniem paliwa posiadam skodę octavie 1.9 TDI i normalnie nie mogę jej rozsądnie zatankować tzn przy każdym tankowaniu paliwa zaraz mi wybija pistolet i tak się męczę. Sprawdziłem odpowietrznik wyjąłem te magiczna kuleczkę przeczyściłem i nic sprawdziłem ale nie ma nigdzie zagniecionego przewodu a dalej jest to samo:-( Poratujcie jakąś rada . Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez zisu, 21 Lip 2009, 20:35, edytowano w sumie 1 raz
zisu
Nowicjusz

• 21 Lip 2009, 20:07

musi byc zapchany gdzies odpowietrznik albo przewód wlewowy załamany lub zagiety
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

21 Lip 2009, 20:10

Odpowietrznik u góry wlewu paliwa rozebrałem przeczyściłem działa bez zarzutu jest ok przewody nie widać żeby gdzieś były załamane...
    zisu
    Nowicjusz

21 Lip 2009, 20:15

dmuchałes przez odpowietrznik w strone zbiornika i jest ok? jezeli tak to problem tkwi we wlewie który nie jest w stanie przepuscic tyle paliwa ile powinien nalezało by go rozebrac i poszukac usterki
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

21 Lip 2009, 20:29

Tak rozebrałem odpowietrznik w środku znajduje się magiczna srebrna kuleczka :-) dmuchałem i idealnie działa na rozebrałem górną cześć wlewu i wygląda ok na dole znajdują się jeszcze dwa niby jakieś podobne odpowietrzniki ale one są na stałe przmocowane do zbiornika nie da się tego rozebrać a urwać nie chce
    zisu
    Nowicjusz

22 Lip 2009, 11:05

Lepiej podjedz gdzies do mechanika
    malarki
    Początkujący

Miejscowość: kraków
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Czy Toyota powtórzy sukces w Rajdzie Monte Carlo?
      25 stycznia rusza nowy sezon Rajdowych Mistrzostw Świata. Tradycyjnie rozpocznie go słynny Rajd Monte Carlo, w którym w ubiegłym roku Jari-Matti Latvala zajął drugie miejsce. Debiutujący Yaris WRC już w swojej pierwszej ...