Problem z Turbosprężarką w Golfie IV.

04 Gru 2007, 00:35

Witam serdecznie wszystkich specjalistów.

Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Golfa IV z 99 r., 1.9 TDI. Niestety mam problem z Turbosprężarką. Samochód powyżej 3 tyś.obrotów traci moc i nie można rozpędzić do prędkości wyższej niż 120 km/h. Czy w takim przypadku najlepszym rozwiązaniem jest kosztowna regeneracja turbosprężarki ? Czy może używanej ? Proszę o porady i z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam!
RobsiGd
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:58

skad wiesz ze to wina turbinki
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

04 Gru 2007, 20:40

Nie chce mi się pisać o tym wszystkim,więc proponuję lekturkę - http://www.jsturbo.com.pl/porady.html .
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Gru 2007, 21:16

artekk napisał(a):skad wiesz ze to wina turbinki

Byłem u specjalistów w moim mieście, którzy po szczegółowym sprawdzeniu auta i podłączeniu go do laptopa stwierdzili, że jest to problem turbiny. Dodam, że są tego pewni na 100 %. Planuje generalnie wizyte u jeszcze jednego mechanika, wtedy chyba będę miał 100 % pewność, gdyż po przeczytaniu artykulu, który wkleił MotoAlbercik wynika, że niekoniecznie musi to być problem turbiny. Dzięki za pomoc MotoAlbercik.
Pozdrawiam!
RobsiGd
Nowicjusz

08 Sie 2013, 16:58

no tak niekoniecznie problem turbiny ale gdyby to jednak był problem turbiny to taniej niż kupować nową będzie można ją zregenerować i są fajne firmy do regeneracji np [...] z Mielca http://[reklama]/oferta-regeneracja.html ale oni mogą spokojnie współpracować na terenie całego kraju także z tym nie ma problemu a w dodatku daja gwarancję a to jest świetna sprawa, gdyby ktoś potrzebował to zajrzyjcie na linka
pozdro
ramdaisy
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW Concept CS 2007
    BMW Concept CS to wizja czterodrzwiowego samochodu, który łączy w sobie prestiż luksusowego Gran Turismo z fascynującym urokiem sportowego samochodu o wysokich osiągach. Ekspresyjny design, wyselekcjonowane materiały ...