Mam taki problem. Mój starszy kilkakrotnie wymienił przełącznik zespolony(takie coś [link do oferty na Allegro wygasł]) i zaczęły się problemy. Pierwszy z nich był taki:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
W związku z powyższym po włożeniu kluczyka do stacyjki nie można to Wogóle przekręcić. Znajduje się w pozycji lock i w ogóle nie idzie to przekręcić na off potem na on, a w końcu na st żeby to odpalić. No to zmienił ten przełącznik zespolony ma nowy i pojawił się kolejny komunikat https://www.saabcentral.com/threads/ste ... on.697401/ A kluczyka w stacyjce jak nie można było przekręcić tak nie można. Jaka może być tego przyczyna. Gablota to saab 93 druga generacja diesel 2.2 tid. Co moze byc tego przyczyną. Błąd sterownika, czy co?
a to coś z odpalaniem ma wspólnego przełącznik zespolony?
na chłopski rozum masz zablokowaną kolumnę kierowniczą, tzn blokada się zacięła.... w tym przełaczniku co najwyzej może być tasiemka od poduszek lub czujnik kąta skrętu, ale on nie ma nic do odpalania.
A tam nie ma czasami elektronicznego sterowania blokady kluczyka? Czegoś takiego jak CIM? I nie ma czasem tak, że po wymianie przełącznika zespolonego z CIM, trzeba go zaprogramowac, bo immo nie rozpoznaje kluczyka i nie da sie go przekręcic?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
jeżeli założył coś tak na pałę to sterownik mógł zaczytać ze starej części , nadpisać to i trzebaby było od nowa programować sterownik co może być lekkim problemem. NIe zakłada się takich części używanych bez wcześniejszego klonowania i próbuje odpalać, to się zawsze źle kończy.
Teraz dzwoń do jakiegoś magika żeby Ci to wszystko zakodował bo najprawdopodobniej masz problem z immo i generalnie nie chcę być złym prorokiem ale może być z tym grubszy problem teraz.
toyman40 napisał(a):generalnie nie chcę być złym prorokiem ale może być z tym grubszy problem teraz.
Ja myślę, że to nie żaden problem. Jeżeli mam rację i jest tam CIM, to po wymianie tego przełącznika zespolonego trzeba tylko CIM zaprogramować i po kłopocie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach. Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.