Problem z uruchomieniem silnika opel astra 1,6 16v

05 Wrz 2017, 11:00

witam

mam pytanie, a i zarazem problem, i nie wiem czy to skutkuje faktyyczną awarią czy ktos chce mnie naciągnac na koszty

chodzi o to ze mam uszkodzoną astre lecz stała ponad 3 lata mechanika ( uszkodzona blacharka a mechanich ch.. nie mechanik) :)
ale mniejsza o to, stał ponad trzy lata, do ostatnich dni jezdziła bez zarzutu, jednak po kolizzji, i drobnych naprawwach blacharskich , stała tam dalej bo nie mogłam go odebrac. i teraz sie okazuje ze silnik w ogóle nie kreci bo podobno wał i pierscienie są zapieczone bo dostała przez tyle lat wilgoci ( ssilnik komletny ale brak kolektora)

czy jest taka mozliwosc ze silnik nie chodzi teraz w ogóle bo wilgoc, zapieczenie itd i ze duze koszty napraw teraz, czy poprostu jest to naciąganie mnie juz na koszty

prosze o pomoc
aniaania
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 04 2000
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: opel astra
Silnik: 1,6 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Wrz 2017, 12:18

aniaania napisał(a):teraz sie okazuje ze silnik w ogóle nie kreci bo podobno wał i pierscienie są zapieczone bo dostała przez tyle lat wilgoci ( ssilnik komletny ale brak kolektora)
jeżeli dostała się tam woda to jak najbardziej może być tak jak mowi mechanik. Mowisz że chvj nie mechanik? A gdzie Ty byłaś przez 3 lata? Było postawić jasno sprawe że ma byc zrobiony konkretnie na jakis termin. Teraz to sama jestes sobie winna po części.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Wrz 2017, 23:50

to jakieś brednie są, sprzedać astrę i kupić coś nowego najlepiej będzie
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...