Witam serdecznie!
Od grudnia 2012 jestem posiadaczem Renault Megane III z nawigacją Carmiant Live TomTom, która z Mapą Europy, działała super przez około 2-3 miesiące. Później zaczął się problem z aktualizacją. Postanowiłem w czerwcu 2013 kupić nową mapę tym razem Polski z 4 krotną aktualizacją. Tak się stało. Zainstalowałem i jakież było moje zdziwienie że faktycznie zniknęła mi
baza fotoradarów. Co jakiś czas wyjmowałem kartę z auta i aktualizowałem przez komputer, lecz brak fotoradarów nadal istniał. Czytając różne fora i stronę TomTom doszedłem do wniosku, że aby to działało muszę oprócz nowej mapy Polski wykupić usługę LIVE i usługę Fotoradary. Na dzień dzisiejszy to Mapa 179,95, Usługa LIVE 199,95, Usługa Fotoradary 82, RAZEM wychodzi 461,90. MASAKRA, szczególnie gdy czytam i się dowiaduję że Live w Polsce może nie działać. Kontakt z Renault w Gdyni - my się na tym nie znamy. Kontakt do TomTom ograniczony, od ponad tygodnia oczekuję na odpowiedź na email. Planuję w sierpniu trochę pojeździć w czasie urlopu po Polsce i chciałbym zaktualizować swoją Mapę i uzupełnić ją o Fotoradary. Jako kierowca, jednak nie specjalista komputerowy, proszę więc i ja o pomoc i poradę co zrobić, jak zrobić żeby wszystko z nawigacją działało i było OK.
Serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc.