Problem z VW Bora 1.9 TDI

14 Wrz 2019, 22:17

Witam wszystkich
Mam kilka problemów z moją Borką , mianowicie jeden z nich objawia się następująco:
- auto było w ruchu przez godzinkę, po czym pozostawiłem je na parkingu i po około 3 godzinach chciałem nim odjechać jednak już nie zapaliło. Silnik wchodzi na obroty , wszystko brzmi jak należy jednak po około 2 sekundach gaśnie ... Co dziwne po kilku próbach zostawiłem auto na godzinkę bez jakiej kolwiek ingerencji z mojej strony po czym odpaliło jak gdyby nigdy nic ...
Jednak tu pojawił się kolejny problem:
- po przejechaniu około 50 metrów kontrolki zwariowały, szczegóły widać na dodanych zdjęciach , auto rozbłysło jak choinka w wigilię ...
Czy miał ktoś z was może taki problem ?
Pytam na forum bo mój zaprzyjaźniony mechanik nie ma pojęcia co z tym zrobić
Patryk30
Obserwowany

• 19 Wrz 2019, 14:06

Wiesz co w pierwszej kolejności dobrze by było sprawdzić czy są jakieś błędy zapisane w sterowniku.
    Patryk30 napisał(a):Silnik wchodzi na obroty , wszystko brzmi jak należy jednak po około 2 sekundach gaśnie
    Tak się dzieje po tych 2-3 godzinach postoju? czy jak postoi 10-15 min. zapala normalnie, sprawdzałeś?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Volvo V90 Cross Country w zimie
      Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...