Problem z wideorejestratorem

13 Mar 2017, 17:56

Na wstępie przepraszam bo zapewne piszę w błędnym dziale, ale niestety nie mogłem odnaleźć odpowiedniego działu do mojego problemu.

Mianowicie mam problem z wideorejestratorem marki Xblitz model Black Bird.
Sprzęt sprawuje się dobrze, nagrywa wszystko dobrej jakości - ale pojawia się problem z otwarzaniem tych nagrać - w chwili gdy sformatuję kartę (karta 32 GB, podczas formatowania wybieram Rozmiar jednostki alokacji 64 KB) początkowe nagrania (z 1-2 dni) normalnie działają, a przy kolejnych pojawia się problem z uruchomieniem - Nie można renderować pliku/ błąd kodeka - probowalem uruchamiać pliki różnymi programia ale nie sądze, że tutaj jest problem (jakby nie patrzeć część nagran poprawnie się uruchamia). Gdy znowu sformatuje kartę wystepuje taka sama sytuacja. Teraz na przykład po formacie pierwszy dzień nagrany, później już nagrania się nie uruchamiaja, z przedwczoraj jedno nagranie (fragment mojej drogi do pracy) uruchomił się prawidłowo, a reszta znów nie.

Jak myślicie co może być przyczyną problemu i jak mogę go rozwiązać? Karta pamięci jest na pewno sprawna.

Z góry dziękuję za wszystkie porady.
Albedo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 10 1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

13 Mar 2017, 23:53

Ile czasu masz już tą kartę pamięci w rejestratorze? Z autopsji wiem, że po jakimś czasie zaczynają się problemy z kartami z racji dużego obciążenia ich (zapis i kasowanie).
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

14 Mar 2017, 11:29

No właśnie nie, karta była wcześniej nieużywana, a z wideorejestratora korzystam od tak naprawdę stycznia i problemy były no w sumie od samego początku.
Albedo
Nowicjusz

14 Mar 2017, 21:54

Albedo napisał(a):Jak myślicie co może być przyczyną problemu i jak mogę go rozwiązać? Karta pamięci jest na pewno sprawna.
Jaka to jest dokładnie karta pamięci? Podasz jej parametry?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

15 Mar 2017, 21:01

Karta Kingston oznaczenie na karcie SDC10/32GB41
C32G

Przez 2 dni nagrywałem i około 24 nagrania 5 minutowego wykonały się poprawne, reszta już nie działa, po około 7GB zajętej karty wygląda jakby kolejne nagrania się "psuły"
Albedo
Nowicjusz

16 Mar 2017, 10:45

Nie wszystkie karty dogadują się z rejestratorami.
Mozna sobie sprawdzic na tematycznym forum..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...