REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Hm... to oznacza że wszystko jest ok bo biegi zmieniamy z wciśniętym sprzęgłem.kajoQ napisał(a):Jak trzymam sprzęgło i zmieniam biegi opór nie występuje,wszystko jest ok.
To też chyba normalne.kajoQ napisał(a): Puszcze sprzęgło,wbijam bieg i objaw powraca,trzymając sprzęgło i wrzucając na inny nie ma oporu.
Spróbuj regulacji ustawienia lewarka skoro wymieniałeś te rzeczy o których piszesz. Czy olej w skrzyni ma na pewno prawidłowy poziom i nie jest go ani za dużo ani za mało?kajoQ napisał(a):Objawia się to tym że przy wrzucaniu biegów i redukcji czuć takie jakby chaczenie lewarka, biegi wchodzą z takim oporem jakby coś je tam przyblokowywalo.
Sprawdziłeś na równej powierzchni czy przez korek przelewowy poziomu oleju, olej nie wylatuje? Instrukcja instrukcją ale zawsze trzeba sprawdzić czy poziom jest prawidłowy.kajoQ napisał(a):Wlałem ok 3,4 l jak w instrukcji.
Tu pewnie zależy to od czasu jaki będą musieli poświęcić na taki zabieg i myślę że w granicach 30-80zł.kajoQ napisał(a):A ewentualnie jaki koszt takiej regulacji u mechaników ?