Problem z wtryskiem 4 citroen c3

01 Lip 2019, 16:03

Witam
Jestem tutaj , poniewaz od roku czasu posiadam auto Citroen C3 silnik 1.1 2007 r. Ostatnio dałam auto do jednego z serwisu Boscha w mojej okolicy , ponieważ zaczęło tracic mi na ,,mocy" tzn lekko szarpalo mi na zimnym silniku. Podłączyli mi ja do komputera i wyszło , że sonda lambda do wymiany nic więcej. Zostawiłam auto wymienili sonde i wyciągnęli wtryski i wysłali do sprawdzenia . Wtryski wyszły , że sa okey . Zaplacilam 1045 zl . Dodatkowo powymieniali jakies pierdoly ringi itp itd. Wyjechałam autem i 3 dni później na ciepłym silniku auto schodzilo z obrotow i paliła sie kontrolka trakcji i wyswietlal sie komunikat system of faulty . Okazało sie ze uszkodzony jest wtrysk 4 . Wymienili go oczywiście ja musiałam za to zapłacić. Dzień pozniej znowu ten sam wtrysk ten sam objaw. Wymienili wtyczke wtrysku bo niby robiła spięcie. 5 dni później znowu ten sam wtrysk zepsuty dodatkowo cewka zapłonu. Już nie wiem co mam robić. Jestem kobietą i nie znam się dobrze na samochodach . Czy cewka może uszkodzić sie od wtrysku ? Czy znowu będę musiała płacić tzn czy powinnam za to zapłacić ... Proszę o pomoc bo już mam dość .
Lewcia23
Obserwowany

• 01 Lip 2019, 17:51

Lewcia23 napisał(a):Okazało sie ze uszkodzony jest wtrysk 4 . Wymienili go oczywiście ja musiałam za to zapłacić. Dzień pozniej znowu ten sam wtrysk ten sam objaw
    To oznacza że nie sprawdzili tego dokładnie tylko jak wyskoczył błąd stwierdzili że wtrysk i najprościej wymienić wtrysk nie sprawdzając czy faktycznie to w nim jest problem.

Lewcia23 napisał(a):Wymienili wtyczke wtrysku bo niby robiła spięcie. 5 dni później znowu ten sam wtrysk zepsuty dodatkowo cewka zapłonu.
    Jeżeli nie było problemów z wtryskami przed tym ich sprawdzaniem to powinni usterkę usunąć na własny koszt. Nie rozumiem też dlaczego sprawdzali wtryski skoro nie było żadnych oznak ku temu.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!