Problem z wyborem auta. Do 10 tys. Pomocy!

09 Wrz 2015, 17:02

Co do Focusa to szukaj najlepiej 1.8 w wersji Ghia. Oczywiście 1.6 też jest okej ale nie jest to auto zbytnio dynamiczne. 2.0 też można szukać ale spali troszkę więcej. Dobre prowadzenie, fajne wnętrze, niska awaryjność to główne atuty Focusa. Główne minusy to nietrwały diesel TDCI, beznadziejne zabezpieczenie antykorozyjne (doły drzwi, klapa w okolicach blendy, nadkola czy w następstwie progi) oraz brak możliwości założenie gazu w silnikach benzynowych.
Co do Fiesty to troche nie wiem czego oczekujesz bo w pierwszym poście pojawił się Passat a to spora różnica. Jeśli do miasta to polecam jak najbardziej Fieste. Zabezpieczenie antykorozyjne lepsze niż w Foce, właściwości jezdne jak to w Fordzie bardzo dobre. Części tańsze ze względu na segment. Trwałe silniki benzynowe do których nie założysz gazu ale jest świetny pod względem dynamika/spalanie/trwałość silnik 1.25 skonstruowany wspólnie z Yamahą. C do diesli 1.4 TDCI jest bardzo średni, osobiście bym go nie kupił, poza tym dużo tego po flotach. Dużo egzemplarzy nie ma klimy. Jeszcze jednym atutem Fiesty jest niski spadek wartości, sam nie wiem od czego to zależy ale generacja Mk6 bardzo dobrze trzyma ceny. :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Wrz 2015, 19:25

passat 19 tdi dobre auto tylko trzeba uwazac na zawieszenie i przebiegi,tak jak i golf IV przebiegi w takim aucie sa zazwyczaj krecone wiec trzeba zwracac uwage na stan zużycia auta
milan240
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Wrz 2015, 22:32

Czyli focusa polecasz ale 1.8 ewentualnie 1.6 no to ok, bo mam ich troche na oku i właśnie w ghia. Podobają mi sie bardzo a co do gazu to raczej nie będę zakładał no i ta fiesta hm w sumie na pierwszym miejscu jest u mnie ale przeraża mnie drążek zmiany biegów :/ Jak coś to można to zmienić na skóre? I radio wymienić? Bo mnóstwo jest ich ale z radiami na kasety i tymi gałkami.. A jeszcze pytanie, wypowie się ktoś na temat fiata stilo 2002 rok 1.8 benzyna?

Aktualizacja! Znalazłem takiego forda ale cena wydaje mi sie za mała.. [link do oferty na Olx wygasł]
buczu920
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Wrz 2015, 17:41

Za 8k nie kupisz dobrego Mondeo Mk3.
Radio da się wymienić w Fieście, tu masz na płyty :wink:
Problem z wyborem auta. Do 10 tys. Pomocy!
A co do gałki zmiany biegów to pewnie nie podobają Ci się te srebrne?
Jest coś takiego w zamian.. :wink:
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Galka-dz ... iesta/3474
Koniu
Forumowicz VIP

10 Wrz 2015, 19:13

Co do gałki to przeraża mnie ta guma :D Wygląda jak to coś do przeczyszczania wc :D a taki: [link do oferty na Olx wygasł] bo kobieta mi spokoju nie daje mówi że jej sie podoba :P
buczu920
Nowicjusz

Auto: Nie mam

11 Wrz 2015, 16:57

trzeba zwrócic uwage na blachy bo to fiat lubi go rdza , no i ciekawe jak z tym przebiegiem bo jak na niemca to strasznie niski .
milan240
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...

11 Wrz 2015, 17:08

Stilo nie jest autem godnym polecenia.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Wrz 2015, 17:16

Ja wybrałbym chyba Volkswagen passat B5 1.6.
singnoral
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Fiat 500

11 Wrz 2015, 17:38

singnoral napisał(a):Ja wybrałbym chyba Volkswagen passat B5 1.6.
Ja na Twoim miejscu wybrałbym milczenie. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP