Problem z wyborem samochodu

03 Kwi 2011, 14:45

Witam, jako kompletny laik w sferze motoryzacji chciałabym spytać o poradę odnośnie - jak mówi sam temat ;) - wyboru samochodu.
Otóż, potrzebowałabym samochodu z wysokim zawieszeniem, dość pojemnym, żeby z tyłu bez problemu zmieściły się dwie osoby i ewentualnie jakiś bagaż, ze sporym bagażnikiem, gdyż mam psa rady owczarek niemiecki, którego muszę jakoś przewieźć wybawiając tym samym pasażerów siedzących z tyłu od uroczej jazdy z dużym, radosnym psem :D. Jednak nie chciałabym samochodu typu kombi, także wolałabym odejść od marki Fiat. Jako, że jestem krótkowidzem samochód powinien mieć dobrą widoczność, że tak to ujmę.

Czy mogłabym prosić o jakąś poradę? Bo kompletnie nie wiem, na co się zdecydować, sprawa jest dość paląca. Pozdrawiam :)
czarnaa
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

03 Kwi 2011, 14:59

jaki budżet i czy spalanie gra role :mrgreen:
jakie przebiegi planujesz?
jeśli chodzi o wycieczkowóz z dobrym napędem wysokim zawieszeniem i dużym bagażnikiem to polece Opla Monetereya
spokojnie mieści 4-5 osób z bagażem, a psiak będzie miał dużo miejsca i dobry widok z bagażnika, więc szaleć też nie powinien bardzo
[link do oferty na Allegro wygasł]
wersja 3 drzwiowa ;)
lub 5
[link do oferty na Allegro wygasł]
z tym że 3 drzwiowa jest krótsza od 5 o niecały metr :mrgreen: więc różnica nie taka wielka ;)
jedyna wada spalanie w granicach 9-10ON lub 11-13 PB (po zagazowaniu 13-15LPG)
silniki dobre ogólnie auto jeśli w miare dobrym stanie to bezawaryjne :wink:
nadwozie w pełnym ocynku, dość wytrzymały pojaździk :mrgreen:

(aukcje są przykładowe żeby pokazać jak toto wygląda :mrgreen: )
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Kwi 2011, 20:45

Ile masz euro na wydanie.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie samochody sportowe
    Japońscy producenci nie bez powodu słyną z konstruowania zgrabnych roadsterów i wyjątkowych sportowych samochodów. Wiele modeli stworzonych w Kraju Kwitnącej Wiśni na stałe wpisało się w historię motoryzacji ...