Problem z wyjęciem radia

24 Sty 2010, 20:25

Mam problem z wyjęciem radia w fordzie focusie 1. radyjko oryginalne model 4000.

Ponieważ dzisiaj padł mi akumulator i musiałem wymienić na nowy oczywiste że musiałem wyjąc stary. Po tym oczywiście zakodowało się radyjko a kodu nie mogę znaleźć w papierach które dał mi poprzedni właściciel.

Wiem już że żeby można było znaleźć kod muszę mieć numer radia ale nie mogę go wyszarpać z kieszeni. Zrobiłem sobie chwytaki, odchylam i radyjko wychodzi jakiś 1cm i ani ani drgnie dalej :evil:
Już się nad nim dosyć mocno znęcałem ale nie chcę czegoś połamać. Czy to możliwe że jest przykręcone od spodu czy coś?

Proszę o pomoc.
greg531
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

25 Sty 2010, 10:33

Oryginalne radia maja to do siebie, że często są przykręcane i to w takich miejscach które są trudno dostępne.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Sty 2010, 16:29

Witam.

Jak wysunęło się o centymetr, to i dalej pójdzie. Ja swoje wyjąłem przy użyciu dwóch szydełek i dwóch drutów do szycia. ;) Dopiero później dostałem wraz z zaślepką i przejściówkami z fordowskich kostek na ISO te uchwyty w kształcie "U" do wyjmowania radia... Jak widać obyło się bez nich. No chyba, że dokręcone jest jakoś tak, że wychodzi tylko ten centymetr i tyle.... Próbuj. ;)

Pozdrawiam.
EQALISER
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno