REKLAMA
Na początku chciałbym wszystkich przywitać ponieważ to pierwszy mój post na tym forum .
A teraz przejdę do problemu, tak więc sąsiadka posiada motor Romet 50 otrzymany w spadku po zmarłym mężu. Zarejestrowany jest on jeszcze na starych rejestracjach koloru zielonego, nie wiem wprawdzie kiedy obowiązywały takie rejestracje ale zapewne dość dawno to musiało być
Ale głównym problemem jest to że w dowodzie wpisany jest tylko jeden numer identyfikacyjny, i jest to prawdopodobnie numer silnika który funkcjonował w tym motorze, jednak nie ma tego silnika pewnie już go nie zobaczy. Numer na ramie jest ale różni się od numeru identyfikacyjnego wpisanego w dowodzie. A stwierdzenie że ten numer identyfikacyjny wpisany w dowód jest prawdopodobnie numerem silnika mogę potwierdzić faktem iż widziałem dzisiaj taki motor i sytuacja z numerami była taka sama.
I tu moje pytanie, w jaki sposób teraz wyrejestrować ten motor?? Na autozłomie powiedzieli że musi być silnik albo ramo z tym właśnie numerem, ale skoro to numer silnika a silnik w obecnych czasach to część wymienna można z nią robić co się chce.
Poratujcie co Forumowicze