Problem z wyrejestrowaniem

14 Gru 2009, 15:22

witam wszystkich
mam duzy problem z wyrejestrowaniem auta ale moze zaczne od poczatku,
przyprowadzilem z polski do angli golfa 96, jednak wbrew temu co myslalem nie mozna raz na polroku po prostu na chwile wyjechac z uk aby wszystko bylo ok, przepisy mowia tutaj aby w okresie ostatnich 12 miesiecy auto zarejestrowane w innym kraju nie przebywalo tutaj dluzej niz 6 miesiecy w sumie, mysle ze ta informacja przyda sie wielu osobom aby uniknac tak nieprzyjemnej sytuacji jak moja, auto zostalo mi zabrane i zezlomowane, poniewaz kwota wykupu i kosztow zabrania auta do polski przekraczala wartosc auta (dostalem 24h na przerejestrowanie auta na angola lub wywiezienie go z uk). ze szrotu dostalem kwitek ktory nie jest wystarczajacy do wyrejestrowania auta w polskim wydziale komunikacji. bardzo patowa sytuacja bo juz nic nie jestem w stanie zrobic. innego dokumentu nie dostane, Panie w wydziale komunikacji sa nieublagane. moje pytanie jest nastepujace: co stanie sie w przypadku kiedy nic nie zrobie i nie wyrejestruje tego auta?? jakies kary? konsekwencje??
przepraszam ze post jest tak dlugi ale chcialem jak najbardziej przyblizyc ta sytuacje, z gory dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam
JojekBTG
Nowicjusz

Miejscowość: Londyn

14 Gru 2009, 18:40

Jeżeli na podstawie tego dokumentu uda Ci się zakończyć OC to najgorsze - kontynuacja OC jest już za Tobą.

Nie rozumiem dlaczego nie chcą Ci uznać w urzędzie komunikacji dokumentu z UK. Jest na to jakaś oficjalna odmowa?
Jeśli nie to złóż podanie z wnioskiem o wyrejestrowanie na podstawie posiadanych dokumentów i opisaniem sytuacji.

Czekaj na decyzję urzędu - albo wyrejestrują albo nie i podadzą przyczynę czyli przepisy jakie im zabraniają.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

14 Gru 2009, 19:53

z firmy ktora zezlomowala auto otrzymalem jedynie wydruk ze strony internetowej dvla (angielskiego odpowiednika naszego wydzialu komunikacji) gdzie podane sa wszystkie informacje odnosnie tej akcji, nie ma jednak nic o firmie ktora to wykonala, a wlasnie tego wrecz zadaja w wydziale komunikacji, potrzebuja dokumentu wystawionego przez firme ktora to zrobila. czyli jezeli uda mi sie odroczyc placenie oc to tak naprawde w najgorszym wypadku moge sobie dac spokoj z calym wyrejestrowywaniem zgadza sie?? czy bez dokumentu o wyrejestrowaniu auta w wydziale komunikacji jest szansa zeby przerwac oc ??
bardzo dziekuje Ci za pomoc walcze z ta sprawa juz jakies 2 miesiace i nic
pozdrawiam
JojekBTG
Nowicjusz

Miejscowość: Londyn

14 Gru 2009, 21:09

Masz odmowę z urzędu na piśmie?
Masz pismo - w tym kraju - UK, tak się to robi i nie ma innej opcji.
Trzeba teraz to zmęczyć w Twoim urzędzie.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVI Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2010 / relacja
    7 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XVI Moto-Piknik. Piknik trwał tylko jeden dzień i nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio i wyścigi na ...
    Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...