Problem z zapaleniem Land rover freelandera 1.8

24 Wrz 2009, 17:35

witam! mam następujący problem ze swoim landkiem, gdy jest zimny bardzo ciężko pali próbuje zaskoczyć ale nie może złapać tak jest kilka razy i dopiero zapala. nie mam pojęcia co to może być zmieniłem już świece i kopułkę i dalej nic nie dawno zmieniałem uszczelkę pod głowicą i ustawiałem rozrząd wiec wszystko powinno być ok. proszę o rady
rybolec
Nowicjusz

Miejscowość: Anglia

24 Wrz 2009, 18:18

a filtr Ci się nie zapowietrza?
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

24 Wrz 2009, 19:38

no właśnie i tu jest kolejny problem ponieważ nie mogę odnaleźć filtra paliwa szukałem pod samochodem i w komorze silnika ale niestety nigdzie nie ma
rybolec
Nowicjusz

24 Wrz 2009, 20:39

nie wiem jak jest w benzyniakach ale diesel rovera ma filtr paliwa w komorze silnika, najleipej idź sobie po przewodzie paliwowym z pompy wtryskowej w końcu gdzieś po drodze napotkasz filtr :P
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Wrz 2009, 16:29

szukałem dzisiaj tego filtra ale niestety nie ma nigdzie od pompy idą tylko przewody gumowe do samego baku . tak wiec jestem dalej w kropce :sad:
rybolec
Nowicjusz

26 Wrz 2009, 18:58

Nie wiem dokładnie ale któreś Frelki mają chyba filtr w nadkolu bodajże tylnym. Jeżeli mylę się to proszę poprawcie.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Audi A6 Hybrid
    Hybrydowe Audi A6 to nowe oblicze limuzyny klasy business. Jego lekką karoserię osadzono na sportowym podwoziu. Wnętrze jest eleganckie i ergonomiczne, a kierowca i pasażerowie mają do dyspozycji wiele systemów wspomagających ...

28 Wrz 2009, 16:17

Mój dieselek ma w baku.Trzeba odbić tapicere pod siedzeiami i odkręcić dekiel i jest filtr i pompka.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

08 Paź 2009, 17:58

no niestety ale filtra nadal nie ma :sad: byłem u znajomego mechanika i powiedział mi ze to moze być pompa paliwa(zbyt małe cisnienie) lub kable zapłonowe . jak myślicie czy to moze być cos z tego?? prosze o jakies podpowiedzi
rybolec
Nowicjusz

09 Paź 2009, 15:08

jak najbardziej to może być pompa wtryskowa, za małe ciśnienie, albo zły (za duży) kąt wtrysku.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Paź 2009, 18:27

dzisiaj rano była tragedia temp. spadła ponizej 6 stopni kreciłem ok 3 min po czym dopiero samochod zapalił.
rybolec
Nowicjusz

09 Paź 2009, 19:40

miałem podobną sytuację kręcił ale nie chciał zaskoczyć, pomogła wymiana kopułki, palca, świeczek i kabli zapłonowych, teraz pali na "ryske"
BuLLgOd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała

20 Paź 2009, 16:58

idąc za waszymi podpowiedziami zajrzałem pod futerał z kluczami w komorze silnika i jest faktycznie jakaś plastikowa puszka która troche przypomina filtr paliwa ma odpowietrznik i do niej idzie jeden przewod z baku tylko ze tego chyba nie da sie rozebrac (albo ja nie umiem) pomocy!
rybolec
Nowicjusz

23 Paź 2009, 08:19

da się rozebrać, filtr jest przykręcony do takiego metalowego koszyka, musisz poluzować śrubę na tym koszyku i wtedy wysunąć filtr do góry.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Lis 2009, 02:10

Legion1349 napisał(a):jak najbardziej to może być pompa wtryskowa, za małe ciśnienie, albo zły (za duży) kąt wtrysku.

Freelander 1.8 - benzynka...
Nie ma "pompy wtryskowej" !!
;)
ivo_isarevich
Nowicjusz

Miejscowość: Limerick

02 Lis 2009, 02:15

Legion1349 napisał(a):a filtr Ci się nie zapowietrza?

Freelander 1.8 - benzynka...
Nie ma "filtra paliwa" !!
;)
ivo_isarevich
Nowicjusz

Miejscowość: Limerick