Problem ze skręcaniem

25 Mar 2024, 18:09

Potrzebuje porady. Wjechałem ostatnio na prostych kołach z prędkością około 10 km/h na wysoki krawężnik i wysepkę (musiałem uciekać). Przejechałem przez krawężnik i wysepkę i znowu krawężnik. Auto jedzie prosto, nie ściąga, nie bije, nie świszczy. Mam jedynie problem, że podczas skręcania w prawo kierownica „dziwnie” skręca. Mam wrażenie, że przy skręcie w jedną stronę samochód lżej skręca, takie uczucie wpadania w poślizg. Sprężyny są całe, nic nie stuka. Co się mogło uszkodzić? Problem występuje podczas jazdy. Na postoju jest ok.
Maciej1780
Nowicjusz

• 25 Mar 2024, 20:36

Maciej1780 napisał(a): Co się mogło uszkodzić?
    Tak to trudno cokolwiek powiedzieć......Mogę Ci jedynie zaproponować wyjazd i pomiar geometrii całego pojazdu.....Oczywiście przed pomiarem geometrii wjazd na kanał i dokładnie sprawdzić przednie zawieszenie.......
    Ps.co to za "fura"...... :?: :wink:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

25 Mar 2024, 22:36

Fura to volvo s60.
    Maciej1780
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
      Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...
      Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
      Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...