Problem ze sprzedażą auta.

28 Mar 2017, 18:53

Ossy napisał(a):Z drugiej strony przypominam sobie Mazdę 626 z 1985 roku, która stała przez jakiś czas na podwórku u moich rodziców (około roku 2006). Jakoś za dużo rdzy nie miała, a swoje na pewno przeszła.

Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba te starsze Mazdy miały lepszej jakości blachę.
Szkoda, że M6 jest podatna na korozję bo mi np. autko bardzo się podoba i z miłą checią bym takie przygarnął.
Z własnego doświadczenia wiem, że walki z rudą nigdy się nie wygra przerabiałem już to w Mercedesach. Prawda też taka, że wszystko prędzej czy pozniej bedzie miało rudą tylko jak dużo...
lukasz78
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Focus mk2
Silnik: 1.6 100km duratec
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

28 Mar 2017, 18:56

lukasz78 napisał(a):Z własnego doświadczenia wiem, że walki z rudą nigdy się nie wygra

Jest jeden sposób, ponowne malowanie całego auta od podstaw. Wypiaskowanie itp itd i wszystko od nowa.

Jak już rdza wychodzi, to możemy stosować preparaty, łaty, malować itp itd... Wyjdzie w tym samym miejscu za rok, albo obok. Walka z wiatrakami, dlatego nikt nie chce Mazdy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

28 Mar 2017, 22:11

Co do sprzedaży mazdy6 z linka widzę kilka problemów...
1) rdza która daje się we znaki właścicielom Mazd
2) kombi
3) brak lpg vs cena
4) początkowy opis w ogłoszeniu "taki sobie"

Autor tematu jest typową ofiarą polskich kupujących którzy są niewinni a Ci handlarze obrzydliwi... więc nawet jeżeli będą ogłoszenia z ofertami 10% tańszymi a śmietnikami to i tak najpierw one będą brane pod uwagę.

Co do rdzy to nie jest tak prosto z jej usunięciem jak nam się wydaje... zwyczajowe częściowe malowanie, skrobanie jest tylko namiastką w zardzewialuchu.
No i niestety Mazda jest w tej kwestii bardzo kłopotliwa. Żeby Was uświadomić jak bardzo to ostatnio mój znajomy blacharz naprawiał w uszkodzoną w bok 6kę i przez ponad miesiąc nie mógł kupić nic z elementów blacharskich żeby nie było zardzewiałe. Do tego po rozcięciu progu ukazał się jeden brązowy kolor... chociaż z zewnątrz było czysto.

Ogólnie mazda 6 fajne trwałe auto z problemem blacharskim... :(
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

05 Kwi 2017, 22:03

I jak tam ? Ruszyło się coś czy nadal nic?
Malix7
Początkujący

Prawo jazdy: 01 06 1996
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2003

06 Kwi 2017, 08:22

Auto sprzedane. Wydaje mi się że główną przyczyną był po prostu zastój na rynku. W ciągu kilku ostatnich dni, telefony dzwoniły minimum 4-5 razy dziennie. Klient przyjechał nie marudził, wiele nie oglądał, kupił i odjechał. Teraz mam nadzieję że Meganka będzie sprawować się minimum dobrze.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna

06 Kwi 2017, 08:56

W ostatniej wersji ogłoszenia na zdjęciach wyglądało naprawdę ładnie.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...

06 Kwi 2017, 13:40

Bo było w naprawdę fajnym stanie, sprzedałem tylko ze względu na to że trafiła mi się ta Meganka salon polska z niskim przebiegiem. Mam nadzieję że nie będę żałował.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna