Problem ze sprzęgłem bmw e87

03 Lut 2024, 13:25

Cześć, mam taki problem. Po przejechaniu jakiejś drogi nie mogę wrzucić 1 biegu oraz wstecznego. Jest bardzo duży opór. Auto przy próbie wbicia biegu zaczyna się lekko przesuwać ok 1cm, czyli nie wysprzegla ale po wbiciu biegu ani drgnie. Jak przytrzymamy sprzeglo z 5 sekund to już te biegi wchodzą dobrze. Nie ma różnicy czy zimny czy rozgrzany.
Trochę chyba skrzypiało łożysko oporowe, bo przy wciskaniu sprzegla było skrzypienie, zostało trochę nasamarowane i jest cisza. Tak samo przy ruszaniu a szczególnie na polsprzegle cofając pod górkę, pisk niesamowity. Bardzo podobno do paska wielorowkowego.
Auto to bmw 120d m47.
Przemek1827e
Obserwowany

• 03 Lut 2024, 15:08

No dobra historie znamy i co dalej? Co mamy zrobić z tymi informacjami?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
      Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...
      Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
      Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...