Problem ze sprzęgłem - Ford Mondeo 1.8 V16 115KM

03 Lis 2011, 12:08

Witam

Jestem posiadaczem Forda Mondeo 1.8 V16 115KM w benzynie.Proszę o pomoc z tego względu iż mam problem ze sprzęgłem. Ostatnimi dniami jadąc sprzęgło zaczęło być twarde,dziwne drgania przechodziły po nim oraz silnik spadając z obrotów coś strasznie wyło coś jak łożysko ,a teraz już pedał się zrobił mięki i żaden bieg nie chce wejść .A dodam jeszcze że 07 Maja tego roku wymienione zostało sprzęgło.

Proszę o komentarze i porady.

Dziękuję i Pozdrawiam.
mlodymk1
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo MK1 1.8 V16 115KM

03 Lis 2011, 12:18

Najwyraźniej coś przy wymianie musieli Ci zjordolić. A zapaliły się jakieś kontrolki ?
byczek27
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Ford Fiesta 1,6

03 Lis 2011, 23:50

a bez zapalenia biegi wchodza?
jesli tak cos sie urwalo w docisku albo lozysko wyciskowe uszkodzilo docisk..
komplet byl wymieniany ? :mrgreen:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

04 Lis 2011, 00:01

Żadne się kontrolki nie zaświeciły.W aucie przy zgaszonym śliniku chodzą mi biegi normalnie ,a co do sprzęgła wiem tyle ze było wymieniane bo tak mi powiedział dawny właściciel auta i również tak pisze w książce serwisowej.
mlodymk1
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo MK1 1.8 V16 115KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowa jakość aut poflotowych *
    Zmienia się rynek aut poflotowych i poleasingowych. I są to widoczne zmiany na lepsze. Coraz łatwiej znaleźć wśród takich aut oferty atrakcyjne pod każdym względem. Jeszcze nie tak dawno oferta samochodów pokontraktowych ...