Byłem u mechanika teraz, rozebrał przełącznik i faktycznie przełącznik jest zepsuty, ma aż przepalone luty i wbitą płytkę do plastiku. Podłączył mi teraz tak światła, że nie mam długich, ale mam mijania więc mogę jeździć kosztem długich, oczywiście muszę to naprawić i tu was się chcę trochę poradzić. Mówił mi, że to częsty problem w grupie Volkswagena bo do tych aut nie montują przekaźnika świateł. Mam teraz dwie opcje kupić Przekaźnik świateł, oraz przełącznik, lub moduł świateł. Ponoć ten moduł świateł sam włącza światła po odpaleniu silnika i wyłącza po wyłączeniu, jedynie trzeba włączać długie, ale one nie są u mnie na przełączniku tylko obok kierownicy osobne. Jak myślicie co będzie lepsze? Ten moduł może obejść niby ten przełącznik a z przełącznikiem jest wielki problem kupna. Cena jego w sklepie to pewnie około 400 zł, a używany około 100, tylko jaki przełącznik może podejść do seata leona 2000r.? Bo niestety na allegro nie ma mogę podać symbole starego przełącznika:
BK7 1M1 941 531 E M1E-K 0320 C
Spain 04 0521 38
Jeśli ktoś wie jaki by podszedł przełącznik to bardzo proszę o podesłanie, oraz co myślicie o tym module?
![Uśmiechnięty :)]()