Problem że zrozumieniem tekstu zawartego w ubezpieczeniu

05 Lip 2011, 19:46

witam,
dzwonili do mnie dziś z Link4 i przedstawili mi swoje wyliczenia ubezpieczenia, bo niedługo mi się kończy aktualne ubezpieczenie które mam w pzu... i nie wiem jak mam rozumieć ten zapis " Całkowita składka do zapłacenia: 1 837,41 PLN, w tym kwota z tytułu OC, wynosząca 2 112,36 PLN dla umowy zawieranej na
warunkach określonych w niniejszym dokumencie i która jest zgodna z kwotą na certyfikacie.
"
mam do zapłaty 1837 czy ta druga kwota?
wyszła taka suma dlatego że, miałem w tym roku stłuczkę i na moim koncie to już drugie ubezpieczenie.
więc proszę o doradzenie mi

pozdrawiam
giegur
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

11 Lip 2011, 14:13

Giegur, na certyfikacie OC podajemy składkę bez uwzględnienia zniżek marketingowych. Wiążąca jest zawsze kwota na dokumentach A4. W Twoim przypadku do zapłaty masz 1873 złote.
Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania lub wątpliwości skontaktuj się ze mną poprzez zakładkę kontakt na forum. Po podaniu numeru oferty będę mogła Ci podać, z czego wynika przyznana Ci zniżka.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...