PROBLEMY AUDI TT szarpanie podczas jazdy PROSZE O POMOC

30 Maj 2011, 09:25

WItam serdecznie wszystkich czytających tą wiadomośc. Potrzebuje fachowej porady pomocy - posiadam Audi TT 1,8 turbo 180km dosłownie od wczoraj zaczeło mi wariowac. Przejechałem 100 km wszystko było rewelacyjnie przyspieszenie itd.. zadnych oznak problemu zapaliła sie kontrolka rezerwy - zatrzymałem sie dosłownie na chwile by wypuscic kumpla ruszyłem normalnie 1 potem 2 i juz gdy zmieniałem na 3 wciskajac gaz auto zaczeło mi sie całe trząsc dosłownie całe skrzynia sinik i cale zawieszenie gdy puszczałem gaz uspokoiło sie ale gdy ponownie go wciskałem ten sam problem. kilka tygodni temu kasowałem bledy auta swieciła sie kontrolka CHECK pomaranczowa po wykasowaniu tego bledu auto chodziło super lecz pojawil sie poraz kolejny problem ten sam ale juz z poduszka ponownie skasowalem blad znikł CHECK ale poduszka nie chciala sie usunac. Myslalem ze moze byc to problem tego ze byla rezerwa auta ale dotankowalem zaraz 10 litrow i ten sam problem od 3 auto sie całe trzesie. Prosze o fachowa pomoc i porade co ja mam zrobic nawet boje sie jechac nim do mechanika zeby cos sie nie stalo ?
florentino
florentino
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

30 Maj 2011, 23:20

Pompa paliwa nie podaje odpowiedniej dawki paliwa. Należało by sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej. Mógł pęknąć wężyk w zbiorniku idący od pompy do przejściówki - na niższych obrotach będzie ok ale na wyższych wydajność pompy spada.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002