Problemy z Bluetooth w Hondzie Cr-v 2014 2.0

24 Cze 2020, 07:53

Witam, mam już auto 6 lat ale w końcu chciałbym zacząć używać Bluetooth, od samego początku nie dało się połączyć telefonem przy naciskaniu przycisku tel na ekranie pokazywał się telefon i uciekające kropki. W instrukcji pisało ze ma to wyglądać inaczej. Nie wiem czy mogę coś zrobić sam z tym dlatego pytam
blauxin
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

24 Cze 2020, 10:11

Połączenie będzie możliwe jak sparujesz wcześniej telefon z urządzeniem w samochodzie. Poszukaj w instrukcji jak wygląda parowanie urządzeń. Wykonaj je i zobacz czy telefon połączy się z systemem audio.

Jak połączenie będzie aktywne to wtedy powinno działać takie połączenie po przyciśinięciu tego przycisku na ekranie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Cze 2020, 10:35

Tylko że w instrukcji wygląda to zupełnie inaczej Niżej przesyłam film jak to wygląda w instrukcji gdy ktoś to robi w innym samochodzie

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A tutaj prześle film z mojego.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

blauxin
Nowicjusz

24 Cze 2020, 12:31

Tylko u siebie robisz co innego wciskasz przycisk tel. i urządzenie szuka sparowanego telefonu próbując się z nim połączyć pobierając np. kontakty. W pierwszym przypadku wybierasz BT i szukasz telefonu do sparowania. Czyli to są dwie różne rzeczy. Jak nie sparujesz telefonu to później przyciskiem który wciskasz nie połączysz się z nim.

Wejdź w ustawienia i sprawdź czy masz sparowany telefon z urządzeniem w samochodzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

24 Cze 2020, 13:08

Ale problem polega na tym aby dostać się do ustawień bluetooth trzeba nacisnąć tel a u mnie nie pokazuje się to co powinno. Nawet gdyby był sparowany mógłbym podłaczyć kilka. A chcialbym przypomniec ze mam to auto od nowości i nikt się nie łączył
blauxin
Nowicjusz

24 Cze 2020, 13:30

Sprawdziłeś czy przy wyświetlaniu tej informacji na ekranie w samochodzie z łączeniem z telefonem twój telefon nie wykrywa czasem urządzenia BT z samochodu?
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Co potrafią skrzynie biegów? Ręczna czy automatyczna?
    Wytworzenie momentu napędowego to dopiero połowa sukcesu samochodu – moment ten trzeba jeszcze przenieść na koła. By odbywało się to efektywnie i komfortowo, ŠKODA opracowała szeroką ofertę układów napędowych ...

24 Cze 2020, 14:33

Nie tu dowód
"brak skojarzonych urzadzen" tak jak na zdjeciu ktore wyslalem
Problemy z Bluetooth w Hondzie Cr-v 2014 2.0
blauxin
Nowicjusz

24 Cze 2020, 14:50

Trzeba zatem sprawdzić jak zresetować parametry BT. Czy jest taka możliwość i wtedy spróbować wykonać od nowa procedurę parowania.

Jeżeli tu nic nie pomorze trzeba będzie sprawdzić czy nie ma aktualizacji oprogramowania. A jak to nie pomoże to zostanie serwis i sprawdzenie po ich stronie czy BT jest sprawny.
Rokiko
Forumowicz VIP

29 Maj 2021, 19:10

Dzień dobry, czy znalazł Pan rozwiązanie problemu z bluetooth, mam ten sam kłopot. Głowię się, jak sparować telefon. Instrukcja auta nie pomogła.
JulianHektor
Obserwowany

19 Lut 2022, 20:15

Witam. Rozwiązał ten problem już ktoś. Mam ten sam problem...
sovi
Obserwowany

19 Lut 2022, 20:42

Witam. Męczyłem się i znalazłem problem. Trzeba przycisnąć kilka sekund przycis wybierania głosowego i dopiero po zakończonej rozmowie przycisnąłem słuchawkę i pojawiło się właściwe menu. W razie pytań [email widoczny po zalogowaniu]
sovi
Obserwowany