Witam, mam już auto 6 lat ale w końcu chciałbym zacząć używać Bluetooth, od samego początku nie dało się połączyć telefonem przy naciskaniu przycisku tel na ekranie pokazywał się telefon i uciekające kropki. W instrukcji pisało ze ma to wyglądać inaczej. Nie wiem czy mogę coś zrobić sam z tym dlatego pytam
Połączenie będzie możliwe jak sparujesz wcześniej telefon z urządzeniem w samochodzie. Poszukaj w instrukcji jak wygląda parowanie urządzeń. Wykonaj je i zobacz czy telefon połączy się z systemem audio.
Jak połączenie będzie aktywne to wtedy powinno działać takie połączenie po przyciśinięciu tego przycisku na ekranie.
Tylko u siebie robisz co innego wciskasz przycisk tel. i urządzenie szuka sparowanego telefonu próbując się z nim połączyć pobierając np. kontakty. W pierwszym przypadku wybierasz BT i szukasz telefonu do sparowania. Czyli to są dwie różne rzeczy. Jak nie sparujesz telefonu to później przyciskiem który wciskasz nie połączysz się z nim.
Wejdź w ustawienia i sprawdź czy masz sparowany telefon z urządzeniem w samochodzie.
Ale problem polega na tym aby dostać się do ustawień bluetooth trzeba nacisnąć tel a u mnie nie pokazuje się to co powinno. Nawet gdyby był sparowany mógłbym podłaczyć kilka. A chcialbym przypomniec ze mam to auto od nowości i nikt się nie łączył
Sprawdziłeś czy przy wyświetlaniu tej informacji na ekranie w samochodzie z łączeniem z telefonem twój telefon nie wykrywa czasem urządzenia BT z samochodu?
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Co potrafią skrzynie biegów? Ręczna czy automatyczna? Wytworzenie momentu napędowego to dopiero połowa sukcesu samochodu – moment ten trzeba jeszcze przenieść na koła. By odbywało się to efektywnie i komfortowo, ŠKODA opracowała szeroką ofertę układów napędowych ...
Trzeba zatem sprawdzić jak zresetować parametry BT. Czy jest taka możliwość i wtedy spróbować wykonać od nowa procedurę parowania.
Jeżeli tu nic nie pomorze trzeba będzie sprawdzić czy nie ma aktualizacji oprogramowania. A jak to nie pomoże to zostanie serwis i sprawdzenie po ich stronie czy BT jest sprawny.
Witam. Męczyłem się i znalazłem problem. Trzeba przycisnąć kilka sekund przycis wybierania głosowego i dopiero po zakończonej rozmowie przycisnąłem słuchawkę i pojawiło się właściwe menu. W razie pytań [email widoczny po zalogowaniu]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.