Problemy z mechanikiem?

15 Gru 2018, 13:52

Hej! Otóż mam pewien problem: od trzech lat co roku mechanik wymienia mojej matce tę samą część w samochodzie. Koszty tej części i robocizny nie są niskie (500 zł), a chyba nie powinna się psuć co roku. Dowiedziałem się o tym wczoraj i nie wiem czy poza poradzeniem mojej matce innego mechanika mogę coś z tym zrobić. Wydaję mi się że odwala fuszerkę, ale nie wiem czy mogę mu to jakoś udowodnić i czy należy mi się jakaś rekompensata pieniężna. Część która się psuje to przewód płynu wspomagania w Cherokee Jeep XJ. Z góry dzięki za pomoc!
lubielewypas
Obserwowany

17 Gru 2018, 00:47

lubielewypas napisał(a):Część która się psuje to przewód płynu wspomagania w Cherokee Jeep XJ
To część która często się psuje w Jeepach więc usterka może występować ale 500 zł to gruba przesada, wąż kosztuje ok 100 zł ( nie wiem jaki masz silnik) prawda jest taka że zamiennik jest teraz lepszy niż oryginał, jeżeli chodzi o jeepa to polecam sklep raffi.pl mają graty tylko do jeepów i dobre jakościowo.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...