11 Lis 2016, 16:57
Witam, od jakiegoś czasu mam problemy ze swoim autkiem, zamierzam je podrzucić na warsztat - to oczywiste, ale chce zasięgnąć opinii forumowiczów bo być może ktoś z Was już miał taki problem ze swoim oplem i warto mieć jakieś pojęcie żeby mechanik za dużo kitu nie wcisnął.
1. Problemy z odpalaniem: na benzynie muszę kręcić z 5-6 razy żeby corsa odpaliła, na gazie podobnie. Jak połączę jedno z drugim czyli pierwszą próbę zrobię na benzynie, drugą na gazie to mi odpala już za drugim góra trzecim razem.
2. Nie da się jeździć na benzynie, przy każdym wciśnięciu sprzęgła obroty drastycznie spadają do 0 i auto gaśnie. Problem kłopotliwy i niebezpieczny
3. W garażu -0,5 stopnia rano i za cholerę nie chce mi odpalić, kręci i kręci czasami troszkę załapie ale brakuje tego ostatecznego kopa. Następnego dnia rano (2 stopnie) odpala za pierwszym (!!) razem.
Ostatnio zauważyłam, że podświetlenie jednego z zegarów mi mruga ale zdarzyło się to raz. Akumulator jest nowy, szczotki świeżo wymieniane, kopułka też.