Problemy z odpalaniem i kopceniem na biało

07 Sty 2009, 19:42

Witam mam problem ze swoim fiatem bravo 1,6 16v, otórz gdy postoi pare godzin przy odpaleniu momentalnie gaśnie a za drugim razem odpala w miare szybko tylko przez chwile obroty są nierówne, w dodatku kopci na biało ale nie ubywa ani płynu chłodniczego alni oleju i wydaje mi sie że więcej pali, dodał ze prawie przez 2 miesiące jeździłem na ssaniu bo miałem walniety termostat i sie auto nie nagrzewało, czy mzoe to byc spowodowane układem paliwowym?? Prosze o pomoc.
deathringer
Nowicjusz

• 07 Sty 2009, 20:28

Miałem podobny problem przy oplu astrze 1,4 z kopceniem na biało tylko że brał olej , wymieniłem gumki na zaworach ale nie pomogło dopiero wymiana pierścieni pomogła a odnośnie gaśnięcia to może pompka paliwowa która znajduje się w zbiorniku lub poza i przepuszcza paliwo po zaciągnięciu i po czasie zlatuje z całego zasilania z powrotem do zbiornika a nierówne obroty to może silniczek krokowy
    piotr76
    Nowicjusz

07 Sty 2009, 20:42

ale u mnie nie ma różnicy czy autro stoi pochylone do przodu czy do tyłu, zawsze tak odpala czyli chyba spływanie paliwa odpada
    deathringer
    Nowicjusz

07 Sty 2009, 21:09

O ile dobrze pamietam to kopcenie na biało oznaczało że jest źle ustawiony zapłon
    paulik
    paulik_89
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...