Problemy z odpaleniem forda s-maxa 2.0 tdci r.2009help!!!!!!

01 Sty 2011, 21:00

Mam kłopoty z odpalaniem samochodu.Nie ma znaczenia czy jest ciepły czy zimny.Przekręcam kluczyk,wszystkie lampki palą się prawidłowo ,silnik pracuje ale samochód nie odpala.Kiedy dodam dużo gazu (pulsująco na pedał)to odpala.Wymieniono czujnik kontrolujący ciśnienie mieszanki paliwa.Obudowę filtra (?) bo podobno była pęknięta i dostawało się powietrze do przewodu.Samochód wogóle koszmarny.Po 5000 tyś. wymieniałam maglownicę,po 20 000 koło zamachowe silnika,teraz to.Aha i jeszcze coś. Resetuje mi poziom paliwa.Nagle w trakcie jazdy pokazuje ,że mam paliwa na 0 km i strzałka paliwa idzie w dół.W trakcie jazdy nie sprawia kłopotów.Turbina pracuje prawidłowo.Przebieg ok40000.Jeśli ktoś z Państwa ma lub miał podobne kłopoty to proszę o pomoc bo autoryzowany salon forda najwyrażniej sobie nie radzi.Pozdrawiam
madlen21
Nowicjusz

Miejscowość: piaseczno

03 Sty 2011, 11:28

Nie jesteś jedyną osoba która boryka się z problemami z tym silnikiem,tdci.Jeżeli serwis rozkłada ręce to powinnieneś ewentualnie zmienić serwis na inny,auto jest na gwarancji?We własnym zakresie możesz jedno sprawdzić,podłącz kable startowe od innego auta,jeżeli silnik odpali bez problemu to wina tkwi w akumulatorze lub rozruszniku,spotkałem sie już z takim objawem,uszkodzenie rozrusznika.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...