PROBLEMY Z REJSTRACJA KUPIONEGO SAMOCHODU

24 Sty 2012, 12:41

witam> Potrzebuje pomocy
nie dawno kupiłem samochod ktory posiada 2 umowy kupna sprzedazy
pierwsza umowa jest zawarta pomiedzy włascicielem samochodu (tego na ktorego stoja tablice i dowod ) a gosciem ktory sprzedał mi auto. Ta umowa została zawarta 01.12.2011r i została zgłoszona w urzedzie skarbowym 07.12.2011r. gosc od ktorego kupiłem , auta nie rejestrował jezdził na umowie.
druga zas umowa jest zawarta pomiedzy mna a tym gosciem co od niego kupiłem i moja umowa jest zawarta 15.01.2012r. i pytanie czy to auto mozna jeszcze zarejestrowac normalnie i legalnie bez zadnych wiekszych problemow ???

z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam
draagon18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2011
Auto: carisma

24 Sty 2012, 19:09

draagon18 napisał(a):i pytanie czy to auto mozna jeszcze zarejestrowac normalnie i legalnie bez zadnych wiekszych problemow ???

Tak zarejestrujesz bez najmniejszego problemu.Warunek:"tymczasowy"właściciel tego samochodu musi Ci dac orginał umowy k/s pomiędzy właścicielem z DR a nim....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Sty 2012, 21:43

ok no to mam.
wielkie dzieki :) :D
draagon18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2011
Auto: carisma
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...