Problemy z silnikiem Fiat Punto

28 Gru 2009, 13:08

Witam mam problem ze swoim samochodem, mam fiata punto silnik 1.2. rocznik 1997, po uruchomieniu zimnego silnika coś mi tam stuka a jak się rozgrzeje to już tego nie ma. co mam z tym zrobić? muszę wymieniać silnik?? proszę o odpowiedź
aniolekop19
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • 28 Gru 2009, 13:28

W celu określenia przyczyn powstawania stuków w silniku, można posłużyc się stetoskopem pozwalający przy pewnej wprawie, na wykrywanie miejsc powstawania stuków przy pomocy słuchu. Stuki w silniku występują przeważnie z powodu niedomagań układu korbowego i paliwowego oraz rozrządu silnika.
    rcko
    Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

28 Gru 2009, 15:27

wina leży w popychaczach olejowych (szklankach). do wymiany możne pomóc wymiana oleju ale nie zawsze to się sprawdza. a jak przygazujesz na zimnym to nie przestanie stukać.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
      Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...
      Dzikie zwierzęta wiosną, a bezpieczeństwo na drogach
      Wiosną dzika przyroda budzi się do życia i zwierzęta stają się bardziej aktywne. Wiele gatunków ptaków wraca z cieplejszych rejonów świata i rozpoczyna okres godowy. Jaki to ma związek z bezpieczeństwem ...