REKLAMA
Cześć, jestem posiadaczem Astry H GTC 2007r. 1,9 CDTi 150 KM.
Ostatnio zacząłem odczuwać, że auto nie trzyma się na zakrętach, coraz gorzej hamuje a ponad to od jakiegoś czasu bije mi kierownica przy 120 - 140 km/h oraz przy hamowaniu a ponad to dodatkowo auto ściąga trochę w prawo.
Wulkanizator jakiś czas temu powiedział mi, że mam krzywe felgi, więc pewnie od tego zacznę a co dalej ?
Diagnostykę zawieszenia i hamulców najlepiej zrobić na normalnej stacji diagnostycznej ? Ile mniej więcej za taki zabieg zapłacę ? Bo nie wiem czy z tymi hamulcami to tylko klocki, czy też tarcze lub może zaciski ? Dawno też auto nie miało odpowietrzanego układu hamulcowego i wymienianego płynu.
Jestem z Poznania - może ktoś tutaj poleci jakiś punkt gdzie najsolidniej sprawdzą mi te rzeczy ?
Jeśli kiera bije przy hamowaniu to pewnie tarcze krzywe ?
Z tym ściąganiem w prawo to coś ze zbieżnością ? To też mi zrobią na stacji diagnostycznej czy jak to wygląda ?
Trochę się po prostu tego zebrało, a że niedługo będę chciał chipować do ok 180 km to chcę zadbać o bezpieczeństwo. Myślałem o założeniu mocniejszych hamulców ale cały pakiet z OPC chyba drogo ?