Profesjonalne oświadczenie sprawcy wypadku lub kolizji

12 Gru 2010, 16:42

Witam wszystkich
Słyszał ktoś o takim czymś jak profesjonalne oświadczenie sprawcy kolizji?
Zakupiłem coś takiego na aukcji w internecie na allegro i nie wiem czy to naprawdę jest przydatne. czytałem kilka opini i mowili że podobno akceptują to ubezpieczyciele?
Proszę o opinie :)
Bezpiecznie dojedź do celu
polo 1.4
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

12 Gru 2010, 17:17

Drogo?
Oświadczenie wydaje przy zakupie polisy OC wielu ubezpieczycieli. Oświadczenie należy spisać na miejscu, aby upewnić się jakie konkretnie dane muszą się tam znaleźć można zadzwonić na infolinię ubezpieczyciela.

W oświadczeniu ważne jest zdanie z którego wynika, że ktoś przyznaje się do spowodowania kolizji, opis tego jak to się stało, oraz miejsce kolizji. Do tego dane sprawcy (imię, nazwisko, pesel, nr i seria dowodu osobistego, adres zamieszkania) i jego podpis.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Gru 2010, 21:38

No właśnie i to wszystko jest na tym oświadczeniu. Więc chyba to przydatny druczek w takich przypadkach :)
5 zł nie pieniądze a może się przyda.
Bezpiecznie dojedź do celu
polo 1.4
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

13 Lip 2011, 17:27

Warto kupić Profesjonalne oswiadczenie bo ma oryginał i kopię. Jak przerysowałem kobiecie dzwwi na parkingu to napisałem jej oswiadczenie ale kopię mam dla siebie. Dzieki temu nikt nie zmieni przyczyn kolizji i rozmiaru szkód bo oryginał i kopia są takie same.
Irek37
Obserwowany

Auto: Chrysler Pt cruiser

21 Lip 2011, 10:28

Miałem kiedys stłuczke . Trzeba trochę formalności. Ale jakoś poszło.
Paul1234
Nowicjusz

Auto: Corsa

21 Lip 2011, 17:23

A po co płacić jak jest to dostępne za darmo na ostatniej stronie pdf. -

[Aby zobaczyć PDF musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...