Progi

18 Lut 2010, 23:15

Siema, w mojej toyocie, jak to w wersji standardowej (na razie) są jeszcze plastikowe progi boczne, lecz niestety tegoroczna zima zweryfikowała je pod względem przydatności jak, totalnie nie potrzebne, nie jest to też tak wysoko, żebym bez nich nie wsiadł :mrgreen: i nie jestem taki stary, że nogi nie podniosę. Zatem z idącą wiosną planuje je wywalic w cholerę i na ich miejsce wstawic coś bardziej przydatnego, i prosiłbym was o wskazówki co z czym itp, i mniej więcej ile to może kosztowac. Jeżeli chodzi o moje wymagania to bym chciał :

-żeby w miarę ładnie sie prezentowały
-żeby były solidnie wykonane, raz a porządnie, tak żeby można było na nie wejśc bez problemu, pobujac autem i w razie w zaczepic line i wytarmosic .
-zeby można była pod nie hi-lifta wetknąc.
-żeby chroniły dolną krawędź auta w miarę możliwości

i to by było na tyle, jak znacie jakieś warsztaty z moich okolic bądź macie konkretne namiary to poproszę.
pozdrawiam i dzięki za pomoc :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

18 Lut 2010, 23:21

z Twoich nie ;) w moich taki dynks to 1-1,5 kpln :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Lut 2010, 23:43

a jakieś większe wtajemniczenie :mrgreen:
z czego to najlepiej zrobic , co z czym połączyc itp?
bo wiesz chce miec jakąś wiedzę w tym temacie, żeby mi kichy nie wcisnęli :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 07:48

wiesz, najlepiej zrobić z metalu i połączyć z ramą :mrgreen:
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

19 Lut 2010, 09:34

dokładnie tak :mrgreen:
ale mocowanie progu do ramy spawane, a próg montowany do mocowania (moim zdaniem najlepsze wyjście) każda firma ma swoje patenty :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Lut 2010, 15:59

w sensie, żeby nie spawac progów do mocowań ? tylko coś rozkminic? w sumie to ma sens bo wtedy w razie w będzie można progi od mocowań poodkręcac.

a progi i mocowania mogą byc z nierdzewki czy jakiś inne patenty są lepsze? :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...

19 Lut 2010, 17:02

najlepszy patent to rurka grubościenna najlepiej bezszwowa :mrgreen: nierdzewka jest droga i cienkościenna gnie się strasznie
odkręcany próg w razie "awarii" odkręcasz od mocowań i masz najtanszą rzecz do poprawki bo mocowania ci zostaną :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Lut 2010, 21:27

jeszcze zimno hartowana
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

20 Lut 2010, 15:23

i o to mi chodziło :mrgreen: jak już tylko znajdę kogoś kto się tym zajmie, to wstawie foty

wszystkim dziękuję za pomoc

i jak macie jeszcze jakieś rady, wskazówki, uwagi w tym temacie to chętnie przeczytam :mrgreen:

[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 20:57 ]
siema, byłem w u siebie w pewnym warsztacie co się zajmuje progami itp, ale powiedzieli mi, że to co oni zrobią będzie tak samo solidne jak moje plastikowe :mrgreen: zatem może ktoś ma jakiś namiar czy coś tego typu na kogoś z moich okolic :mrgreen: z góry dzięki za każdą pomoc
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika