Program awaryjny i jedzie max 40 km/h - Land Rover Freelander

12 Cze 2023, 19:45

witam mam problem nie wiadomo z jakiej przyczyny samochod wlancza program awaryjny i jedzie 40 kmh,byl juz sprawdzany pkomputerem i nic nie pokazuje najpierw moglem jezdzic okolo 2,5 gd potem godzine pozniej okolo 40 km a teraz 5 km to jest max w miescie jeszcze daje rade ale dalej jechac moge zapomniec .panowie moze ktos mial juz taki przypadek moze cos sie grzeje i wysyla sygnal awaryjny nie wiem pomozcie z gory dzieki za porady
olaf1968
Nowicjusz

• 12 Cze 2023, 21:47

Zakładając temat zdało by się napisać dokładne dane auta . Wiemy że to land freelander i nic poza tym . Więcej danych prosimy . To że kiedyś tam , kiedyś zakomunikowałeś że kupiłeś landka z takim a takim motorem nie zwalnia Cię z informowania czego problem dotyczy przy nowym temacie . Ja grzebnąłem w Twojej historii założonych przez Ciebie postów
    olaf1968 napisał(a):Panowie kupilem L V Freelander 1,8 benzyna 99 rok 120 koni
    Aktualne ??????? Teraz pewnie napiszesz , tak oczywiście o to chodzi, ble ,ble :mrgreen: Żenada ....
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

13 Cze 2023, 18:21

olaf1968 napisał(a):nie wiadomo z jakiej przyczyny

my też tego nie wiemy

olaf1968 napisał(a):najpierw moglem jezdzic okolo 2,5 gd potem godzine pozniej okolo 40 km a teraz 5 km to jest max w miescie jeszcze daje rade ale dalej jechac moge zapomniec

powodów mogą być dziesiątki, jak nie setki
    toyman40
    Stały forumowicz

14 Cze 2023, 07:29

Tak zmieniamy teraz sensory i czujniki moze ktorys sie grzal dziwbe tylki ze nie zapalala sie zadna kontrolna lampka wiec cos musi byc poza ukladem ktory podlega pod kontrolki
    olaf1968
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
      Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...