Prośba o nazwę elementu do uzupełnienia przeze mnie w Corsa D 2011

13 Maj 2022, 22:00

Witajcie!

Dopiero zacząłem swoją przygodę z motoryzacją i przy okazji pierwszych napraw i "dłubania" przy Corsa D 2011r 5 drzwi, natykam się na brakujące elementy, które chciałbym uzupełnić. Problem w tym, że za cholerę nie wiem jak się one nazywają.

Wstawię obrazek, gdzie zaznaczone są "gąbki" po przeciwległych końcach uszczelki maski, które mają za zadanie osłonić (z jednej) strony elementy pod maską, w tym - najważniejszy - skrzynkę bezpieczników (która w Corsie nie jest jakoś wyjątkowo zabezpieczona...)
Na zdjęciu, dobrze widoczny jest jeden element, przeciwległa strona stwarza wrażenie, ze tam jest tylko uszczelka. U mnie w samochodzie, ta uszczelka kończy się wcześniej i po obu stronach są te takie "gąbki" wyprofilowane - a raczej były, być powinny...

Jeśli ktoś z Was wie jak się to coś nazywa (wpisywałem gąbki wygłuszenia, osłony; najróżniejsze wariacje tych słów i nie wiem, może za głupi jestem :P), to byłbym wdzięczny. Może ktoś na forum ma nawet coś takiego do sprzedania?

Wybaczcie trochę infantylny styl, ale wciąż się uczę samochodów i te opisy mogą budzić uśmiech politowania u "starych wyjadaczy" (i słusznie!).

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

MaxZ
Nowicjusz

17 Maj 2022, 11:13

To jest uszczelka przedniego podszybia na całej długości, a po bokach nad błotnikami będą uszczelki boczne maski silnika czy jakoś tak.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Maj 2022, 17:27

Bardzo dziękuję, teraz wiem czego szukać :ok:

Temat do zamknięcia
MaxZ
Nowicjusz