Prośba o ocenę - Astra.

01 Paź 2017, 19:37

A co byście powiedzieli, panowie, o tych pozycjach?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Olx wygasł]
WiosnaIdzie
Początkujący

Zdjęcia: 0
Auto: Nie mam

01 Paź 2017, 20:27

a tak się zastanawiam, byłeś obejrzeć chociaż 1 z tych wszystkich aut czy tylko tak skaczesz po ogłoszeniach? Trzeba w końcu się ruszyć i coś real obejrzeć bo zdjęcia zawsze mogą być ładne a może to być trup
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Paź 2017, 21:07

Jasne, że byłem i oglądałem.
WiosnaIdzie
Początkujący

02 Paź 2017, 15:30

1.Taka jakaś bez szału.
2.Pierwszy właściciel więc warto zobaczyć.
3.Przód po dzwonie i coś tanio woła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Paź 2017, 17:39

Dzięki za opinię. Ta Meganka podoba mi się, ale właśnie coś nie teges z tą ofertą. Tanio woła, silnik umyty, stwierdza, że "na pewno się dogadamy" - strach jechać tak daleko od siebie, by ją sprawdzić. ;)
WiosnaIdzie
Początkujący

03 Paź 2017, 14:51

Jak masz daleko to odpuść.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Paź 2017, 18:30

Silnik mu gaśnie na gazie. Właściciel mówi, że trzeba wyregulować gaz. Ile to może kosztować? Druga kwestia - podobno "trochę" bierze oleju.

Ale chyba się przejadę do tego Bełchatowa.
WiosnaIdzie
Początkujący

03 Paź 2017, 21:29

WiosnaIdzie napisał(a):Silnik mu gaśnie na gazie. Właściciel mówi, że trzeba wyregulować gaz. Ile to może kosztować? Druga kwestia - podobno "trochę" bierze oleju.

Pytanie powinno wyglądać - Dlaczego on tego nie naprawi? Ze wszystkimi usterkami zwleka do momentu zatrzymania auta na drodze?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Paź 2017, 15:43

Większość ludzi tak robi przed sprzedażą nie robią tego bo na ogół nie ma to sensu skoro auto i tak idzie pod młotek więc zostawiają to nowemu właścicielowi.

Regulacja gazu jest tania,w granicach 30-50zł.
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2017, 18:09

Dzięki, Panowie. Barol, na Ciebie można zawsze liczyć, że odpowiesz.
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 02:50

Jadę dziś oglądać tego Berlingo. I mam pytanie - czy to zmatowienie lakieru przy krawędziach dolnych prawych drzwi to jest rdza, czy zwykłe niegroźne zmatowienie? Poza tym auto bardzo mi się podoba. Co o nim sądzicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 08:22

WiosnaIdzie napisał(a):czy to zmatowienie lakieru przy krawędziach dolnych prawych drzwi to jest rdza, czy zwykłe niegroźne zmatowienie?
według mnie to poprostu brud (omijak przy myciu). A tak ogólnie to wygląda ok
Ostatnio edytowany przez Kao, 15 Paź 2017, 17:05, edytowano w sumie 1 raz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Paź 2017, 16:35

Ładny,9lat w jednych rękach,przebieg wygląda na autentyczny tylko silnik mułowaty w tej budzie.
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2017, 23:11

Dziękuję, panowie, za odpowiedzi. Mieliście rację - to był brud na drzwiach. Jednakże jak to pozory mylą. Też sobie myślałem, że samochód ładny, długo w rękach właścicieli, itd. Przyjechałem i jedna wielka wtopa. Zmarnowałem tylko ładny dzień i kasę na dojazd.

Normalnie nie wiem, jak można tak nie mieć godności. Piszę tu o właścicielach. Ludzie rocznik 1952, a więc wydawałoby się, że już powinni mieć ze względu na swój wiek trochę godności i szacunku do siebie samych i nie być tacy zachłanni i w sumie bezczelni.

Samochód niechlujny, zaniedbany, brudny w środku, tragedia. Silnikowi pali się kontrolka check engine - właściciel po prostu bagatelizująco machnął ręką, nawet nie próbował bajeczek opowiadać, liczył chyba na to, że jestem jakimś frajerem. Pali - oczywiście 6 litrów. Klima - jedynie do nabicia za 80 zł. Połamane uchwyty, linki, plastiki w środku. No i oczywiście następny klient "zadzwonił" w trakcie moich oględzin i miał się pojawić "za pół godziny".

Nawet im nie zaproponowałem swojej ceny - i oni nawet się nie zdziwili, jak im powiedziałem, że nie kupię tego samochodu. Przegląd ma jeszcze niecały miesiąc i będę zaskoczony, jeśli go przejdzie. Ja bym tego samochodu nie wziął za 3500, a oni zawołali 5400.

Wstyd, że ludzie w poważnym, statecznym wieku mogą tak się dla pieniędzy zeszmacić. Ech...
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 23:28

Faktycznie cena ponad 5 tys to sporo, wydaje mi się, że 4 to już cena do negocjacji jest. A powiedz jak z częściami, jest wszystko ok? Ja u siebie wał wymieniałem i szczerze polecam.
Kajtek450
Nowicjusz

Auto: BMW