Prośba o ocenę - Astra.

01 Paź 2017, 19:37

A co byście powiedzieli, panowie, o tych pozycjach?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Olx wygasł]
WiosnaIdzie
Początkujący

Zdjęcia: 0
Auto: Nie mam

01 Paź 2017, 20:27

a tak się zastanawiam, byłeś obejrzeć chociaż 1 z tych wszystkich aut czy tylko tak skaczesz po ogłoszeniach? Trzeba w końcu się ruszyć i coś real obejrzeć bo zdjęcia zawsze mogą być ładne a może to być trup
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Paź 2017, 21:07

Jasne, że byłem i oglądałem.
WiosnaIdzie
Początkujący

02 Paź 2017, 15:30

1.Taka jakaś bez szału.
2.Pierwszy właściciel więc warto zobaczyć.
3.Przód po dzwonie i coś tanio woła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Paź 2017, 17:39

Dzięki za opinię. Ta Meganka podoba mi się, ale właśnie coś nie teges z tą ofertą. Tanio woła, silnik umyty, stwierdza, że "na pewno się dogadamy" - strach jechać tak daleko od siebie, by ją sprawdzić. ;)
WiosnaIdzie
Początkujący

03 Paź 2017, 14:51

Jak masz daleko to odpuść.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

03 Paź 2017, 18:30

Silnik mu gaśnie na gazie. Właściciel mówi, że trzeba wyregulować gaz. Ile to może kosztować? Druga kwestia - podobno "trochę" bierze oleju.

Ale chyba się przejadę do tego Bełchatowa.
WiosnaIdzie
Początkujący

03 Paź 2017, 21:29

WiosnaIdzie napisał(a):Silnik mu gaśnie na gazie. Właściciel mówi, że trzeba wyregulować gaz. Ile to może kosztować? Druga kwestia - podobno "trochę" bierze oleju.

Pytanie powinno wyglądać - Dlaczego on tego nie naprawi? Ze wszystkimi usterkami zwleka do momentu zatrzymania auta na drodze?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Paź 2017, 15:43

Większość ludzi tak robi przed sprzedażą nie robią tego bo na ogół nie ma to sensu skoro auto i tak idzie pod młotek więc zostawiają to nowemu właścicielowi.

Regulacja gazu jest tania,w granicach 30-50zł.
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2017, 18:09

Dzięki, Panowie. Barol, na Ciebie można zawsze liczyć, że odpowiesz.
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 02:50

Jadę dziś oglądać tego Berlingo. I mam pytanie - czy to zmatowienie lakieru przy krawędziach dolnych prawych drzwi to jest rdza, czy zwykłe niegroźne zmatowienie? Poza tym auto bardzo mi się podoba. Co o nim sądzicie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 08:22

WiosnaIdzie napisał(a):czy to zmatowienie lakieru przy krawędziach dolnych prawych drzwi to jest rdza, czy zwykłe niegroźne zmatowienie?
według mnie to poprostu brud (omijak przy myciu). A tak ogólnie to wygląda ok
Ostatnio edytowany przez Kao, 15 Paź 2017, 17:05, edytowano w sumie 1 raz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Paź 2017, 16:35

Ładny,9lat w jednych rękach,przebieg wygląda na autentyczny tylko silnik mułowaty w tej budzie.
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2017, 23:11

Dziękuję, panowie, za odpowiedzi. Mieliście rację - to był brud na drzwiach. Jednakże jak to pozory mylą. Też sobie myślałem, że samochód ładny, długo w rękach właścicieli, itd. Przyjechałem i jedna wielka wtopa. Zmarnowałem tylko ładny dzień i kasę na dojazd.

Normalnie nie wiem, jak można tak nie mieć godności. Piszę tu o właścicielach. Ludzie rocznik 1952, a więc wydawałoby się, że już powinni mieć ze względu na swój wiek trochę godności i szacunku do siebie samych i nie być tacy zachłanni i w sumie bezczelni.

Samochód niechlujny, zaniedbany, brudny w środku, tragedia. Silnikowi pali się kontrolka check engine - właściciel po prostu bagatelizująco machnął ręką, nawet nie próbował bajeczek opowiadać, liczył chyba na to, że jestem jakimś frajerem. Pali - oczywiście 6 litrów. Klima - jedynie do nabicia za 80 zł. Połamane uchwyty, linki, plastiki w środku. No i oczywiście następny klient "zadzwonił" w trakcie moich oględzin i miał się pojawić "za pół godziny".

Nawet im nie zaproponowałem swojej ceny - i oni nawet się nie zdziwili, jak im powiedziałem, że nie kupię tego samochodu. Przegląd ma jeszcze niecały miesiąc i będę zaskoczony, jeśli go przejdzie. Ja bym tego samochodu nie wziął za 3500, a oni zawołali 5400.

Wstyd, że ludzie w poważnym, statecznym wieku mogą tak się dla pieniędzy zeszmacić. Ech...
WiosnaIdzie
Początkujący

15 Paź 2017, 23:28

Faktycznie cena ponad 5 tys to sporo, wydaje mi się, że 4 to już cena do negocjacji jest. A powiedz jak z częściami, jest wszystko ok? Ja u siebie wał wymieniałem i szczerze polecam.
Kajtek450
Nowicjusz

Auto: BMW