Prośba o ocenę Audi A4 B6 2004r.

02 Lut 2015, 21:02

Witam, coś nie znalazłem podobnego tematu więc wrzucam, nie to do kosza.

Byłem dziś patrzeć Audi z tej aukcji [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jadę jeszcze jutro sprawdzić na stację, podpiąć pod komputer itp ale z obserwacji na miejscu (nie przeze mnie bo się nie znam) to w środku spoko, wszystko zadbane, na zewnątrz też chociaż w jednym miejscu lewy tylni bok malowany czego sprzedający nie zaprzeczył, a pod maską z pobieżnych obserwacji wyszło że jakaś uszczelka do wymiany ale to groszowe sprawy. Po odpaleniu w miare chociaż auto nie jest eksploatowane i stoi więc akumulator trochę słabszy. Ogólnie wszystko wyjdzie jutro po dogłębnej kontroli ale jak nic nie wyjdzie to chyba wezmę.

Przebieg 220tys, w ASO historia do 28.08.2008 przy 109tys km, wymieniona skrzynia z automatu na manual, kierownica i turbosprężarka z tego co znalazłem w VINie. Potem historia w innym warsztacie na bieżąco i ostatni wpis w tamtym roku przy 210tys km.

https://www.sendspace.com/file/dmg8rb pdf VIN

Co myślicie ?
kam5
Nowicjusz

0

02 Lut 2015, 21:10

Tylko pytanie czy brak oznaczeń na tylnej klapie i pomalowanie wszystkich plastików jest podyktowane kaprysem poprzedniego właściciela. Sprawdź pod tym kątem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

02 Lut 2015, 21:14

Jutro całe auto sprawdzę czujnikiem ale ciężko chyba będzie dojść do prawdy jak nie zaprzeczył że coś mogło być malowane i stwierdził że taką ją sprowadził. Nie dopytałem za ile on ją kupił w Belgii bo zarobić musi to pewnie z 16-17tys. Naprawdę ciężko jest znaleźć w Polsce coś dobrego w tej cenie z tej gamy aut. Jak zacząłem szukać to na wstępie 1.8 znalazłem gdzie po fotkach wszystko spoko a po VINie wyszło że pół auta wymienione. Tutaj po VINie ok ale to pewnie nie ma co do końca w to wierzyć.

Myślałem żeby może sprowadzić i znalazłem coś takiego

[link do mobile.de wygasł]

[link do mobile.de wygasł]
kam5
Nowicjusz

0

02 Lut 2015, 22:39

Musiałbym upaść z bardzo wysoka by dać 20 tysięcy za 11- letnie audi w tedeiku z korbkami z tyłu, od handlarza. Spójrz na takie auta jak np. bmw e46, mondeo 2.5, subaru legacy, volvo s80
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

02 Lut 2015, 22:43

Albo słabo szukam ale mało widziałem z 4x elektrycznymi szybami. Kolega w tamtym roku B7 sprowadził za 43tys z korbką, inny ma BMW 1 też z korbką. Ale dzięki za radę ;)
kam5
Nowicjusz

0

02 Lut 2015, 22:50

Wiem właśnie dobrze, że tak jest, ale jak dla mnie to jest żałosne. Kupić ałdi za 40 tysięcy, byle mieć ałdi i byle sąsiad janusz podziwiał, że mam ałdi. A to, że korbki, że manualna klima, że silniki słabe, że plastiki średnie, że ciasne to się jakoś przeżyje. Ważne że mam ałdi. Nie mówię, że tak jest zawsze, ale większość ludzi kupuje po to te auta, bo kosztują jak BMW, a od BMW dzielą je lata
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

02 Lut 2015, 22:58

brak oznaczenia modelu i silnika tak samo jak dokładki lakierowane pod kolor auta były opcją więc co do tego niema się co czepiać.
Ostatnio edytowany przez pawel93, 02 Lut 2015, 23:28, edytowano w sumie 1 raz
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
0

02 Lut 2015, 23:06

Kupują dla szpanu i Audi i BMW wiadomo ale druga strona medalu jest taka że to dobre auta chyba że się mylę? Jeden patrzy na wyposażenie, komu innemu bardziej zależy na małym przebiegu a reszta nie ma takiego znaczenia. Różne są sytuacje.
kam5
Nowicjusz

0

02 Lut 2015, 23:54

Takie A4 w Belgi chodzą od 4500euro, więc gdzie jest zysk handlarza, transport i opłaty w tej cenie, która jest jeszcze do negocjacji.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0

03 Lut 2015, 00:06

kam5
Odpowiedz tak szczerze o co Ci chodzi???
Kupujesz autko za 20k które nie ma ori skrzynki bo się rozleciała, w środku wygląda jak podrasowane tico, dźwięk spod maski przypomina ursusa c330, przy 140km/h trzeba mówić podniesionym głosem no i te korbki z tyłu rozwalają system :D nie szkoda Ci kasy na takie cuś? :no:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
2

03 Lut 2015, 00:34

dźwięk spod maski przypomina ursusa c330, przy 140km/h trzeba mówić podniesionym głosem

Bzdura. Miałem b5a4 na pompie wtryskowej i przy 150 w aucie tylko delikatny pomruk . Chcesz mi powiedzieć że pompowtryski są glosniejsze albo że b6 jest gorzej wyciszone ? :lol:
Jedynie w maluchach typu golf/a3 te jednostki były słabiej wyciszone.
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998
0

03 Lut 2015, 08:41

szybki, bzdury piszesz. Rodzice mieli a6 c5 po lifcie 1.9 Tdi ( AVF 130km ) ja mam Ibize fr 1.9 i jakoś nie stwierdziłem żeby przy 150kmh trzeba było gadać podniesionym głosem.
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

0

03 Lut 2015, 08:56

Magda93 napisał(a):Bzdura. Miałem b5a4 na pompie wtryskowej i przy 150 w aucie tylko delikatny pomruk

Proszę Cię nie ośmieszaj się bo już mi nawet szkoda komentować te Twoje niusy wieśwagenowe w stylu "rdzewieje silnik po dwóch tygodniach postoju" :cry:
Swoją edukację motoryzacyjną zacznij od przejechania się czymś co mruczy żebyś mógł stwierdzić czy diesel "mruczy" :lol:
pawel93 napisał(a):szybki, bzdury piszesz. Rodzice mieli a6 c5 po lifcie 1.9 Tdi ( AVF 130km ) ja mam Ibize fr 1.9 i jakoś nie stwierdziłem żeby przy 150kmh trzeba było gadać podniesionym głosem.

Widzę chłopaki ze złapaliście wiatr w żagle z tą głośnością ale proponuje Wam przejechać sie czymś co jest ciche żeby zobaczyć co jest głośne...
Dobrze że bronicie odgłosów kabinki ciapka c330 ale to że ałdi ma korbki tylnych szybek, skrzynie wymienioną na manual bo ori automat nadaje się na śmietnik to już mało istotne bo i cena tego syfa też jest gitarowa... :mrgreen: hmm a wnętrze co za polot :o
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
1

03 Lut 2015, 10:19

szybki, czytaj ze zrozumieniem a nie wprowadzaj nerwowej atmosfery. :mrgreen: Nigdzie nie zachwalałem TDIka że to najlepszy silnik na świecie a AŁDI ( wypowiedziałem się tylko na temat dźwięku silnika ) najlepsze auto ani na temat wyposażenia więc proszę Cię, zluzuj trochę, jak gościu chce wydać te 20k na takie auto i mu odpowiada to niech kupuje. Auto kupuje się dla siebie, a nie dla opini ludzi. Mumo wszystko mając wydać 20k za a4 które jest gołe i liczy się tylko to że ma znaczek AŁDI wolałbym kupić coś innego i lepszego :)

PS.
szybki, nie porównuję dźwięku TDIka do żadnej wypasionej V6 benzynowej bo to nie na miejscu 8) Co do jazdy z innymi silnikami często jeżdżę e90 z r6 pod maską i mercem z v6 pod maską i jakoś nie zauważyłem żebym w a6 z 1.9 tdi na pompowtrysku musiał podnosić głos zeby z kimś porozmawiać porównując ją do Bmki czy Merca.
Ostatnio edytowany przez pawel93, 03 Lut 2015, 14:00, edytowano w sumie 1 raz
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

4

03 Lut 2015, 13:01

szybki napisał(a):Swoją edukację motoryzacyjną zacznij od przejechania się czymś co mruczy żebyś mógł stwierdzić czy diesel "mruczy"

Co ma piernik do wiatraka .
Mam porównywać starego TDIka 110KM AFN na pompie wtryskowej do np R6 z BeŁeMwu albo do diesli nowej konstrukcji ? W jakim celu ?
Ten silnik nie ma mruczeć... nie takie jego przeznaczenie .

Szybki widzę że inteligencją to ty nie grzeszysz .
Schodzisz na całkiem inny tor rozmowy żeby twoje było na wierzchu . :) taka twoja metoda żeby przekrzyczeć fakty :mrgreen:

Stwierdzam ci Fakt że np B5 mimo iż miało dużo głośniejszą jednostkę na pompie było bardzo dobrze wyciszone . I wcale nie trzeba podnosić głosu A ty piszesz że lepiej wyciszona B6 i z dużo cichszą jednostką jest głośniejsza :lol:
Nie kłamię , nie jestem fanatykiem VAG, tylko wtrącam się kiedy wiem że ktoś tak jak ty pisze głupoty wyssane z dupy .
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998
3